Ювілейну мініскульптуру проєкту

Ювілейну мініскульптуру проєкту "Шукай" встановили на Київському велотреку

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Києва на вулиці Липинського, 15, де понад сто років існує велотрек, з'явилася нова мініатюрна скульптура в рамках проєкту «Шукай», присвячена знаковим місцям і символам столиці.

Про це повідомляється на сторінці проєкту у Facebook.

"Скульптура присвячена велотреку, який існує в Києві з 1913-го року і є унікальним пам'ятником архітектури й історії. Скульптор - Юрій Белявський", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прикмета скульптури: "потри мене - набереш швидкість".

Відео відкриття опублікувала автор проєкту Юлія Бевзенко і повідомила, що скульптура велосипедиста стала двадцятою у рамках проєкту "Шукай".

Як повідомляв Укрінформ, в рамках проєкту "Шукай!" у 2018 році столиця отримала 12 міні-пам'яток, пов'язаних з історією міста: "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Київське сухе варення", "Київський екіпаж", "Київський трамвай", "Київська плінфа", "Київський фонтан","Київський слон", "Київський грамофон", "Київська пектораль" та "Київський Самсон".

Читайте також: У центрі столиці "приземлився" бронзовий мінігелікоптер

В 2019-му з'явилися "Київський комп'ютер", "Золоті ворота", "Київський богатир Микита Кожум'яка", "Золота туфелька Сержа Лифаря", "Київська кава", "Київські шахи" і "Гелікоптер Сікорського".

Фото: facebook.com/yuliabevzenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-