У галереї

У галереї "Маяк" відкриють виставку Матвія Вайсберга

Укрінформ
Експозиція монотипій відомого українського художника Матвія Вайсберга “А млини все стоять, Санчо!” відкриється 5 вересня о 19:00 в київській галереї "Маяк".

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

“Серія за ілюстраціями Ґюстава Доре до роману “Дон Кіхот” з’явилася нещодавно — і очікувано, і неочікувано водночас. Очікувано, адже ілюстрація пригод Дон Кіхота й Санчо Панси — це своєрідний порятунок, коли запас оптимізму вичерпано, а інші переконування самого себе більше не працюють. Неочікувано — з тієї ж причини, адже ніколи не знаєш, коли нарине відчай, і тільки безсмертні образи, що їх створив геній Сервантеса і яких згодом зображували генії Пабло Пікассо, Оноре Домьє та Ґюстав Доре, простягнуть тобі руку допомоги”, – говорить Вайсберг.

Куратор виставки Олег Соснов.

Виставка триватиме до 30 вересня. Адреса галереї: вул. Михайла Коцюбинського, 6.

Читайте також: У Львові відновлюють легендарну мозаїку "Море і риби"

Матвій Вайсберг (1958) – київський художник, ілюстратрував книжки Шолом-Алейхема, Федора Достоєвського, Карла Юнга, Хосе Ортеги-і-Гассета, Серена К'єркегора та ін.

Монотипія — це різновид графіки, що полягає в нанесенні фарб від руки на ідеально гладку поверхню друкованої форми з подальшим друкуванням на верстаті. Отриманий на папері відбиток зазвичай є унікальним.

Фото: Матвій Вайсберг, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-