У столиці допрем'єрно показали документальну стрічку

У столиці допрем'єрно показали документальну стрічку "Україна: еволюція гідності"

Укрінформ
У Києві відбувся допрем’єрний показ документального фільму "Україна: еволюція гідності".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми порівняли життя простих людей і кожного разу, повертаючись додому, ми розуміли, що, дякувати Богу, це порівняння все-таки на нашу користь. А проїхати довелось немало - під час зйомок нам довелось подолати понад 30 тисяч кілометрів", - зазначила режисерка стрічки Єлизавета Татарінова.

Читайте також: Стартував прокат української стрічки “Поліна і таємниця кіностудії”

Захід відвідали учасники фільму, які надавали інтерв'ю для стрічки. Серед них, зокрема, ексглава уряду Арсеній Яценюк, нинішній глава уряду Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

"Виклики були такими, що ми ніколи не думали, що будемо стикатися з ними. Кожної хвилини щось змінювалося, треба було реагувати. Все те, що вдалося зробити, було непросто: я бачив і трагедії, і втрати людських життів, і виклики, які потрібно було долати", - виступив із вступним словом перед показом стрічки Володимир Гройсман.

Читайте також: Кабмін звільнив Іллєнка з посади голови Держкіно

Як зазначили розробники фільму, стрічку побудовано на прийомі порівняння: кожен із п’яти основних епізодів – це заочний “діалог” між жителем України та мешканцем однієї з територій, що залишилися в політичній, військовій, економічній та культурній орбіті колишньої імперії, відомої як “руський мир”.

Зйомки проекту тривали впродовж 2018-2019 років, автори стрічки також відзняли історії життя у Вірменії, Киргизстані, Придністров’ї та Росії.

Читайте також: За 5 років у прокат вийшли 110 українських фільмів, які заробили сотні мільйонів

Прем`єра фільму відбудеться 23 серпня о 22:00 на телеканалі "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-