У Києві почали будувати сучасний центр захисту тварин

У Києві почали будувати сучасний центр захисту тварин

Укрінформ
Найближчим часом у Києві зведуть надсучасний Центр захисту тварин та облаштують офіційне кладовище для домашніх тварин.

Про це заявив виконувач обов’язків директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій під час презентації Київської міської цільової програми контролю за утриманням домашніх тварин і регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020-2022 роки, передає пресслужба КМДА.

"Реалізація даної програми дозволить впровадити європейські підходи співіснування людей і тварин у міському середовищі, контролювати популяцію безпритульних тварин гуманними методами, а також підвищити рівень відповідальності власників, які неналежним чином доглядають за тваринами або просто викидають їх на вулицю", – зазначив Панчій.

Зокрема, програмою передбачено низку заходів. Зокрема, будівництво нового Центру захисту тварин. Перший етап будівництва вже розпочато. Це буде чотириповерхова ветеринарна клініка із сучасним устаткуванням, що розрахована на одночасне лікування 55 котів і 108 собак. За проектом будівництва, друга черга – це будівництво ветеринарного готелю. Третя черга будівництва – це притулок для 120 котів. Четверта – 547 вольєрів для утримання собак.

Читайте також: Львів першим у світі порахував вуличних котів

Також у програмі передбачено будівництво першого муніципального кладовища для домашніх тварин, яке, орієнтовно буде завершено у 2020 році. За словами Панчія, наразі триває процедура передачі земельної ділянки на вулиці Пухівській, площею близько 4 га.

Серед інших заходів - терилізація бездомних тварин – дозволить покращити епідеміологічну та епізоотичну ситуацію в місті. Це гуманний спосіб регулювання чисельності безпритульних котів і собак, який використовується в європейських країнах.

А також розвиток програми опікунства над бездомними тваринами та системи обліку та ідентифікації тварин, створення публічного простору для власників тварин та пропагування гуманного ставлення до тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-