Для Києва закупили понад 600 нових сміттєвих контейнерів

Для Києва закупили понад 600 нових сміттєвих контейнерів

Фото
Укрінформ
ПрАТ “Київспецтранс” закупило понад 600 нових контейнерів для твердих побутових відходів.

Про це повідомляє Київспецтранс у Facebook.

"ПрАТ “Київспецтранс” закупило більше 600 нових контейнерів для твердих побутових відходів - вони замінять зношені та пошкоджені", - йдеться у повідомленні.

Також у рамках міського пілотного проекту з метою впровадження роздільного збору твердих побутових відходів підприємство придбало 120 контейнерів для збору пластику та скла. Наразі контейнери встановлюються в центральних районах Києва.

Як зазначається, зібрану таким чином вторинну сировину доставлятимуть на сортувальну лінію і відправлятимуть далі на переробку. Киянам нагадують, що у контейнер для збору скла можна викидати: цілі та биті скляні банки, віконне скло, пляшки з-під напоїв, ліків, косметики. Не можна викидати: порцеляну, кераміку, дзеркала, будь-які лампочки.

Читайте також: Україна увійшла до десятки країн з найбільшим обсягом сміття на жителя

У контейнер для збору пластику можна викидати: пластикові пляшки та упаковку зі всіма цифрами, окрім 3 та 7, пакети з супермаркетів, плівку стрейч, бульбашкову та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та контейнери. Дуже бажано задля економії місця попередньо зім’яти пляшки та зняти з них кришки. Не можна викидати: пляшки та упаковку з маркуванням цифрами 3 та 7, предмети, які містять папір або метал, сильно забруднені жиром предмети.

"Якщо ви не можете визначити тип сміття - викидайте його у загальний контейнер", - йдеться у повідомленні.

Фото: Київспецтранс, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-