У Києві закінчився Марш рівності

У Києві закінчився Марш рівності

Укрінформ
У Києві завершився Марш рівності, який проходив у неділю зранку в межах "КиївПрайд-2019".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі учасники акції дійшли до станції метро "Театральна", і зараз цю станцію відкрили для евакуації представників ЛГБТ-спільноти, які брали участь у марші.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 23 червня з 10-ї години проходив Марш рівності в межах "КиївПрайд 2019". У зв’язку з цим у столиці обмежили рух центральними вулицями міста. Крім того, у Києві закрили на вхід і вихід станції метро "Театральна", "Площа Льва Толстого" і "Палац спорту".

Читайте також: "Київпрайд": як проходить Марш рівності

Поліція затримала у Києві групу з 9 осіб, які готували провокації на Марші рівності. За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, на контракцію Маршу рівності планували пронести екскременти, розфасовані у презервативи. Противники Маршу планували закидати нечистотами учасників "КиївПрайду-2019" та представників поліції.

На початку ходи противники Маршу рівності увірвалися в колону. Поліція розігнала нападників, і хода попрямувала вул. Володимирською, бульваром Шевченка та вул. Терещенківською на площу Льва Толстого. Колону супроводжували нацгвардійці, за якими йшли противники акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-