"Київпрайд": як проходив Марш рівності

Фото, відео
Укрінформ
У столиці 23 червня проходить Марш рівності "КиївПрайд 2019".

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс, яка прийшла на Марш рівності-2019 в Києві, заявила, що пишається тим, наскільки Україна готова захищати права.

* * *

Організатори заявили, що цьогоріч “Марш рівності” у Києві пройшов без постраждалих.

* * *

Понад 30 військових пройшли колоною на Марші рівності-2019 у Києві. Колона військових вперше пройшла маршем на "КиївПрайді".

* * *

Організатори Маршу рівності заявили, що у Марші у неділю взяли участь більше 8 тисяч осіб.

* * *

Марш рівності завершився. 

Наразі учасники акції дійшли до станції метро "Театральна", і зараз цю станцію відкрили для евакуації представників ЛГБТ-спільноти, які брали участь у марші.

* * *

Як тільки учасники Маршу рівності розпочали ходу, один з противників напав на початок колони. Крім того, його противники огорнули початок колони тканинним банером, і виникла сутичка.

Поліція миттєво розігнала нападників, і хода попрямувала вул. Володимирською, бульваром Шевченка та вул. Терещинківською на площу Льва Толстого.

* * *

Посольство США в Україні висловило підтримку учасникам Маршу рівності в Києві.

* * *

Учасники Маршу рівності повідомили, що платформи цього року не буде через залякування безпосередньо перед Маршем. Учасник маршу повідомив, що платформу погрожували спалити.

* * *

Поліцейські затримали у Києві групу з 9 осіб, які готували провокації на Марші рівності.

* * *

Учасники Маршу рівності зібралися на вулиці Володимирській, навпроти Будинку вчителя, у неділю зранку і пройшли колоною центром міста.

Марш рівності / Фото: Володимир‎ Тарасов, Юлія Овсяннікова‎, Укрінформ

Захід охороняють численні представники поліції, Нацгвардії, присутні кінологи та кінна поліція. На акції також чергують машини швидкої допомоги та пожежні автомобілі.

Як повідомляє кореспондент агентства, з боку червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка до учасників Маршу рівності наближається колона противників одностатевих шлюбів, серед яких - "Всеукраїнська варта на захист сімей і дітей", "Правий сектор", ОУН тощо. 

Як повідомлялося, у Києві обмежили рух центральними вулицями міста через проведення маршу.

Крім того, у Києві закрили на вхід і вихід станції метро «Театральна», «Площа Льва Толстого» і «Палац спорту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-