Суд скасував дозвіл на будівництво ЖК «Патріотика на озерах»

Суд скасував дозвіл на будівництво ЖК «Патріотика на озерах»

Укрінформ
Апеляційний суд задовольнив позов ГО «Екопарк Осокорки» і скасував дозвіл на будівництво скандального комплексу «Патріотика на озерах» у Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, радник міського голови Києва Дмитро Білоцерковець.

«Тепер головне – втілити це рішення у життя, в чому готове, у рамках своїх повноважень, допомогти місто. І це – ще один приклад успішної взаємодії міської влади з громадою», – написав Білоцерковець.

Він нагадав, що Київрада у січні ухвалила у другому читанні проект рішення про розірвання договору оренди із забудовником – компанією «Контактбудсервіс». Юридична причина розриву договору – борги забудовника перед містом за оренду землі у розмірі 65 мільйонів гривень.

Читайте також: З липня в Україні можна буде безоплатно присвоїти адресу нерухомості

За його словами, ініціатором негайного розгляду цього рішення Київрадою виступив мер Києва через дії забудовника, який обіцяв скоригувати проект будівництва з урахуванням думки громади і представити його на містобудівній раді, але не зробив цього і поновив активну фазу будівництва.

Як повідомляв Укрінформ, Київрада 31 січня ухвалила у другому читанні рішення про розірвання договору із забудовником на Осокорках - компанією «Контактбудсервіс».

За даними профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки мало розпочатися ще до 2008 року.

Фото: Дмитро Білоцерковець, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-