Moto Open Fest та “Музичні фрески Станковича”: як Київ відзначатиме День Європи

Moto Open Fest та “Музичні фрески Станковича”: як Київ відзначатиме День Європи

Укрінформ
У Києві відзначатимуть 17-й День Європи в Україні. У відзначенні Дня Європи в Україні візьмуть участь 20 посольств країн-членів ЄС.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради Роман Лелюк.

“17-19 травня в місті відбудеться День Європи, який пройде в новому форматі — в тісній взаємодії з П’ятим Міжнародним фестивалем мистецтв Anne de Kyiv Fest. Це інформаційний, театрально-видовищний та освітній проект, спрямований на популяризацію історії України-Руси в контексті нерозривного контакту, політичної і культурної взаємодії нашої країни з Європою”, - сказав директор департаменту.

На фестивалі мистецтв Anne de Kyiv Fest, серед інших заходів, представлять виставу "Едігна - донька Анни Київської і Генріха Першого", письменника Олександра Ірванця, і "Музичні фрески" композитора Євгена Станковича.

Оскільки День Європи, який відзначається кожну третю суботу травня, в цьому році проводиться в День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу у 1944 році, що також відзначається 18 травня, заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда поінформувала, що обговорюється питання поєднання вшанування цих двох дат.

Читайте також: У Торецьку в День Європи пройде Фестиваль європейської культури

“Ми хотіли зробити так, щоб це був один захід і логічно поєднувався між собою, щоб ми розуміли, що всі історичні події мали місце в нашому житті. Цього дня в суботу ми обов'язково вшануємо цю подію, яка відбулася з кримськотатарським народом, о 12-й годині на Михайлівській площі хвилиною мовчання”, - сказала Хонда.

На Михайлівській площі протягом дня пройде і фотовиставка Зареми Ялибойлу “Людські обличчя депортації. Трагедія кримських татар 75 років поспіль”, а ввечері, о 21-й годині відбудеться спеціальний показ першого кримськотатарського художнього фільму “Хайтарма”.

Церемонія відкриття Днів Європи відбудеться 18 травня о 13 годині на Михайлівській площі. Представляти свої країни зголосилися 20 посольств. Локації посольств з різними заходами розпочнуть роботу зранку суботи біля будівлі Міністерства закордонних справ на Михайлівській площі.

Цього року до Днів Європи в Україні долучилися посольства Німеччини, Австрії, Франції, Бельгії, Кіпру, Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Словенії, Хорватії, Великої Британії, Представництво ЄС в Україні, а також Чорногорія, яка є кандидатом на членство в ЄС.

Посольства представлять інформацію про свої країни, на головній сцені  виступатимуть творчі колективи різних країн.

Серед низки заходів, які плануються на День Європи, - просвітницький проект “Ренесанс Острозької академії в європейському контексті”, який продемонструє нерозривність європейських гуманітарних традицій з українськими. Посольства предсталять інформацію про свої країни, на головній сцені виступатимуть творчі колективи різних країн.

Читайте також: На День Європи в Сумах проведуть екологічний флешмоб

У парку Тараса Шевченка відбудеться фестиваль “ГБ Фест” у рамках інформаційної кампанії Громадського бюджету 2020 року. На цьому заході киян інформуватимуть про інструменти взаємодії між громадою і владою, а також презентують результати проектів, які вже були реалізовані в столиці.

На Співочому полі в Печерському ландшафтному парку цього дня відбудеться 14-й міський конкурс серед випусників 11 класів “Київський вальс -2109”.

Як повідомила на прес-конференції директор департаменту культури КМДА Діана Попова, також відбудеться Moto Open Fest, який розпочнеться автопробігом від Хрещатика до острова Муромець. Фестиваль продовжиться рок-концертом, хед-лайнером цього року буде британський рок-гурт Nazareth.

На Контрактовій площі на Подолі 17 та 19 травня відбудеться Національно-культурний фестиваль “Київ Клезмер Фест”, присвячений клезмерській жанровій музиці, її впливу на європейські музичні сцени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-