У Києві вперше у Європі запустили сервіс Uber Shuttle

У Києві вперше у Європі запустили сервіс Uber Shuttle

Фото
Укрінформ
Компанія Uber запустила у Києві новий сервіс із бронювання місця в мікроавтобусі, який курсуватиме за обраними напрямками в межах міста - Uber Shuttle.

Як зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Київ - перше місто в Європі, де реалізується проект Uber Shuttle, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перша нова ініціатива Uber стартує в Європі саме в Києві. Для нас важливо, щоб під час цього пілотного проекту ми знайшли правильний механізм взаємодії між мерією, компанією Uber і міністерством. В першу чергу це стосується безпеки, сертифікації, ліцензування", - сказав Омелян.

За його словами, це не остання ініціатива Uber, яка буде впроваджена в Україні.

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко зазначив, що Uber Shuttle не належить до громадського транспорту, це лише додатковий сервіс. "Це не маршрутка, це - велике таксі, яке дешевше за звичайне таксі. Це незаповнений сегмент між маршрутками та таксі", - сказав Кличко.

Кличко взяв участь в презентації Uber Shuttle - нового проекту, що стартував у столиці / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Він наголосив, що автомобілі Uber Shuttle високої якості і безпеки, мають ліцензування. "До серпня Uber планує надати 50 таких автівок", - додав він.

Читайте також: Додаток Uber почав показувати маршрути Shuttle у Києві

У свою чергу представники компанії Uber наголосили, що в межах цього проекту використовуватиметься транспорт, який відповідає європейським стандартам безпеки, комфорту та екологічності. Вони підкреслили, що виступатимуть партнерами громадського транспорту.

Uber - американська компанія, що створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Він доступний у більш як 200 великих містах в 67 країнах.

В Україні Uber розпочав роботу в 2015 році. Сервіс працює не безпосередньо з водіями, а через компанії-посередники. На сьогодні послуги Uber доступні в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-