Будівництво меморіалу Небесної сотні у Києві припинили на невизначений час

Будівництво меморіалу Небесної сотні у Києві припинили на невизначений час

Фото
Укрінформ
У центрі Києва припинили розпочаті вранці роботи зі спорудження Меморіалу Героїв Небесної сотні.
Зараз будівельні роботи не ведуться, також немає робочих і техніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Частина Алеї Героїв Небесної сотні (колишня Інститутська - ред.) огороджена парканом, проте вхід на вулицю не перекритий.

Будівництво меморіалу Небесної сотні у Києві призупинили / Фото: Володимир Тарасов. Укрінформ

"Транспорт поїхав годину тому, як почали сходитися журналісти", - сказала представник ініціативи "Зберегти Інститутську" Аліна Боднар.

При цьому вона наголосила, що питання не в тому, щоб зупинити будівництво саме сьогодні. "Сьогодні ми зупиняємо, а завтра або вночі вони можуть приїхати знову. Зараз приїдуть родичі (Героїв Небесної сотні - ред.), хто зможе, адвокати з дорадчої групи, які ведуть справи Майдану, щоб саме домовитися: які подальші дії, що робити, тому що всі розраховували, що 20 травня суд буде по накладенню арешту і тут ніяких робіт не буде. Всі на це розраховували. А зараз виходить, що треба шукати якісь шляхи, щоб щось зробити, щоб не дати просто техніці знову заїхати і перерити вулицю", - сказала Боднар.

Читайте також: У Києві почали зводити меморіал Героїв Небесної сотні

Як повідомляв Укрінформ, вранці 13 травня у центрі Києва на вулиці Інститутській розпочали будівельні роботи зі спорудження Національного меморіалу Героїв Небесної сотні.

Водночас на сторінці ініціативи "Зберегти Інститутську" у Facebook активісти закликали вийти на акцію, щоб зупинити будівельні роботи і "не допустити руйнування місця злочинів і пам'яті". На акцію прийшли до 20 активістів та родичів Героїв Небесної сотні.

У свою чергу керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури управління Сергій Горбатюк заявив, що демонтаж бруківки для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні почали знімати без погодження зі слідством у справах Майдану.

"На сьогоднішній день потрібно провести ще дев'ять слідчих експериментів. Якщо проводити день у день, то на це піде дев'ять днів. Якщо брати вихідні, то два тижні", - сказав він.

Горбатюк додав, що необхідність у проведенні додаткових слідчих експериментів виникла після отримання даних під час судового розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-