На Київщині стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

На Київщині стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

Децентралізація
Укрінформ
У Київській області стартував проект "Поліцейський офіцер громади".

Про це повідомляє у вівторок відділ комунікації поліції в Київській області.

"На Київщині стартував проект «Поліцейський офіцер громади». З цього питання сьогодні у Головному управлінні поліції Київщини відбулась ознайомча координаційна нарада керівників блоку превенції та представників об’єднаних територіальних громад області", - йдеться у повідомленні.

На заході кожен з присутніх висловив своє бачення, думку, шляхи вирішення питань щодо охорони публічної безпеки та порядку, профілактики правопорушень у населених пунктах, "оскільки безпека людей – основна засада спільного проекту поліції та громадськості".

Основна вимога, висловлена представниками об’єднаних громад, це постійна робота дільничного офіцера поліції безпосередньо у громаді.

Зазначається, що це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів, люди побачать, що поліцейський завжди поруч, що у свою чергу покращить комунікацію населення та поліції.

Читайте також: Новий формат роботи дільничих: в ОТГ Запоріжжя з'являться офіцери громад

Так, дільничний офіцер повинен відповідати за безпеку, як це передбачено законодавством, і в цьому йому допомагатимуть громадські формування.

Також поліцейський отримає робоче місце та всі відповідні умови, про що запевнили присутніх представники ОТГ; а поліція у свою чергу буде на належному рівні виконувати свою правоохоронну функцію.

"Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції України. Мета – забезпечення кожної громади поліцейським, який буде там працювати і жити", - додали у поліції.

Наголошується, що поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади і звітуватиме про роботу не тільки перед своїм керівництвом, а й перед самою громадою.

Фото: kv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-