Нацдружини мітингують на

Нацдружини мітингують на "Арсенальній" проти розкрадань в оборонці

Фото
Укрінформ
Представники Національного корпусу і Національних дружин розпочали біля метро "Арсенальна" акцію проти розкрадань в оборонній сфері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед вимог мітингувальників — взяття під варту та арешт рахунків і майна колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його сина Ігоря, засновника ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрія Рогози та його партнера Віталія Жукова, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх держпідприємств, "які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини".

Також активісти вимагають “призначити всім винним в розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією майна; оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету, в частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом”.

Мітингарі планують передати свої вимоги представникам силових структур, а від генпрокурора вимагають щотижневих звітів про стан розслідування справ, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.

Загалом акція зібрала близько 250 активістів, які згодом розділилися на дві колони.

Перша йде до ГПУ, потім до МВС і на Банкову. Інша частина мітингувальників планує йти до СБУ, а потім теж під Адміністрацію Президента.

На акції знаходяться правоохоронці, зокрема поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

Читайте також: Нацкорпус завершив акцію проти розкрадань в оборонці

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів НАБУ. Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Як зазначив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-