Нацкорпус завершив акцію проти розкрадань в оборонці

Нацкорпус завершив акцію проти розкрадань в оборонці

Фото
Укрінформ
Акція протесту проти розкрадань в оборонній сфері, яку організувала партія "Національний корпус", завершилася під будівлею Адміністрації Президента.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція протесту, яка розпочалася в суботу на Майдані Незалежності, завершилася мітингом на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента. Учасники заходу на Банковій кидали у бік АП ритуальні вінки.

Як повідомив спікер Національного корпусу Олександр Алфьоров, до будівлі Адміністрації Президента пропустили батьків загиблих військових та поранених учасників бойових дій на сході, які передали список вимог. Раніше Алфьоров говорив у коментарі журналістам, що активісти планують продовжувати свої акції, поки їхні вимоги не будуть виконані.

Як свідчать фото, опубліковані МВС на сторінці у Facebook, до будівлі АП їх провів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, який вийшов до протестувальників.

За словами лідера “Нацкорпусу”, народного депутата Андрія Білецького, Кривонос пообіцяв передати вимоги Президенту Петру Порошенку.

В акції, яка проходила без партійної символіки, взяли участь більше тисячі осіб. Захід пройшов спокійно, без сутичок. Центр Києва патрулювали правоохоронці, поліція діалогу, загони швидкого реагування.

Як повідомлялося, активісти вимагають покарати причетних до розкрадань в оборонній сфері. Протестувальники просять узяти під варту та арештувати рахунки і майно колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК «Укроборонпром», які були фігурантами журналістського розслідування, а також директорів усіх державних підприємств, "які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини".

Також організатори протесту вимагають призначити винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією майна, оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету в частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом.

Читайте також: Нацкорпус на Майдані знову вимагає посадити винних у розкраданні в оборонці

Окрім того, серед вимог активістів - щотижневі звіти генерального прокурора щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони. Як зазначив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ; facebook.com/mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-