Нацкорпус на Майдані знову вимагає посадити винних у розкраданні в оборонці

Нацкорпус на Майдані знову вимагає посадити винних у розкраданні в оборонці

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності в Києві в суботу проходить акція протесту проти розкрадань в оборонній сфері, яку організувала партія "Національний корпус".

Акція проходить без партійної символіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході беруть участь більше тисячі осіб. Центр Києва патрулюють правоохоронці, працює поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна. Раніше організатори закликали приєднатися до акції протесту громадські організації, рухи, політичні сили та "всіх українців".

Активісти вимагають покарати причетних до розкрадань в оборонній сфері. Протестувальники вимагають узяти під варту та арештувати рахунки і майно колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК «Укроборонпром», а також директорів усіх державних підприємств, "які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини".

Акція на Майдані в Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Також організатори вимагають призначити винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією майна, оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету в частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом. Окрім того, серед вимог активістів - щотижневі звіти генерального прокурора щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

Читайте також: Посольство США радить уникати центру Києва в суботу через мітинг Нацкорпусу

Як зазначив спікер Національного корпусу в коментарі журналістам, активісти планують продовжувати свої акції, поки їхні вимоги не будуть виконані.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство США в Україні закликало уникати демонстрацій, запланованих Національним корпусом у Києві на суботу, 23 березня. У американському дипвідомстві порекомендували уникати натовпу та демонстрацій, очікувати більшу, ніж зазвичай, поліцейську присутність, перекриття вулиць, інформувати про місцеперебування знайомих, дотримуватися інструкцій місцевих правоохоронних органів та слідкувати за новинами.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів Бюро. Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші". Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони. Як зазначив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-