Безробітні здобули нові професії у Київпастрансі - КМЦЗ

Безробітні здобули нові професії у Київпастрансі - КМЦЗ

Фото
Укрінформ
За сприяння Київського міського центру зайнятості на базі навчально-курсового комбінату комунального підприємства «Київпастранс» пройшли професійне навчання за напрямками "водій тролейбуса" та "водій трамвая" 13 безробітних.

Про це поінформував директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для служби зайнятості одним з пріоритетних напрямків роботи є професійне навчання безробітних, які можуть здобути нову професію, або пройти перепідготовку, підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості. Навчання на базі підприємства «Київпастранс» пройшли 20 осіб, з яких 13 направлено службою зайнятості”, - сказав Білич.

Директор КМЦЗ зазначив, що за кошти служби зайнятості навчально-курсовий комбінат комунального підприємства «Київпастранс» здійснює навчання безробітних за напрямками: водій трамвая, тролейбуса та автобуса.

Як повідомила директор навчально-курсового комбінату комунального підприємства «Київпастранс» Валентина Штукерт, навчання за професіями "водій тролейбуса" та “водій трамвая” тривало 5,5 місяця. Після цього всі безробітні, яким вручили посвідчення водія, отримали роботу на підприємстві.

Вона зауважила, що комбінат має ліцензію Міністерства освіти і науки України, і є не автошколою, а навчальним закладом.

“Сьогодні відбувся кваліфікаційний іспит. Загалом за 5,5 місяця навчання безробітні пройшли курс з безпеки руху, опановували конфліктологію, для уміння спілкуватися з пасажирами, пройшли психофізіологічну експертизу, яка дає зрозуміти, чи людина може працювати водієм”, - розповіла Штукерт.

Читайте також: Особи 45+ можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості

Також вона зазначила, що навчально-курсовий комбінат багато років співпрацює з Київським міським центром зайнятості.

Загалом, за її словами, навчально-курсовий комбінат за рік підготував понад 500 водіїв, таких категорій, як: “водій тролейбуса”, “водій трамвая”, водій транспортних засобів категорії «D», категорії «DЕ», категорії«В».

Крім цього, навчання у “Київпастрансі” пройшли понад 100 учасників АТО.

Фото: КМЦЗ та КП “Київпастранс”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-