Особи 45+ можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості

Особи 45+ можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості

Укрінформ
У 2019 році продовжується програма служби зайнятості щодо підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів для осіб вікової категорії 45+, які мають 15 років страхового стажу.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

«Програма діє в межах коштів, виділених на її підтримку Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття», - повідомили у КМЦЗ.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Навчання проводиться на професії «Кухар», «Кондитер», «Столяр будівельний» та спеціальності «Медсестринство», «Комп’ютерні технології» тощо.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2019 року – 19 210 грн). Ваучер видається одноразово. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

Читайте також: У Києві безробітних по-новому навчили професії кухаря

У службі зайнятості повідомили, що право на отримання ваучера мають:

- особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

- особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності роботи.

Для отримання ваучера необхідно звернутись до будь-якої районної філії Київського міського центру зайнятості.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-