П'ята річниця окупації Криму: у Києві проходить конференція про гібридну агресію РФ

П'ята річниця окупації Криму: у Києві проходить конференція про гібридну агресію РФ

Укрінформ
У столиці триває присвячена 5-й річниці окупації Криму міжнародна конференція "Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність".

Захід проходить в стінах Таврійського національного університету імені Вернадського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переконані, що Крим повернеться назад до України, але для цього нам всім доведеться докласти багато зусиль. Досвід наших батьків-засновників сторічної давнини переконує нас вірити, що, якщо ми сильно цього захочемо, то це здійсниться. І сьогоднішня конференція - один із тих заходів, що працюють на те, щоб все задумане нами стало реальністю. Дякую, що ви зібрались в стінах нашого університету ", - виступив в.о. ректора університету Володимир Казарін.

Як зазначається, у рамках конференції проходить 4 панелі - "Гібридні загрози пост-кримської політики РФ для нових незалежних держав", "Силовий аспект російської політики в Азово-Чорноморському регіоні", "Регіональні особливості гібридної агресії РФ" та "Гуманітарні інструменти на наслідки гібридної агресії РФ".

"У першу чергу сьогодні буде представлено,звичайно, точку зору України, але поруч із цим йдеться і про інші країни Східної, Центральної та південної Європи. Сьогодні тут представлені і Молдова, і Білорусь, Румунія, Болгарія, Сербія, Чехія і навіть представлений спікер з Росії. Я вважаю, що зараз важливо, як ніколи, подивитись на загальну стратегію Росії, що, звичайно, загрожує і ЄС в цілому", - додала керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн.

Читайте також: Генсек ООН підтримав заклик до Росії припинити окупацію Криму

Міжнародну конференцію "Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність" 19 березня 2019 року проводять Таврійський університет ім. В.І. Вернадського, Центр глобалістики "Стратегія XXI" та Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Як зазначили організатори заходу, конференція присвячується обговоренню безпекової ситуації в регіоні Східної Європи, а також ймовірних інструментів, які буде використовувати Росія для подальшої дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в країнах регіону.

У рамках конференції очікуються виступи члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескандера Барієва, керівника аналітичного проекту Belorus Security Blog Андрея Паротнікова, капітана ВМС ЗСУ Андрія Риженка, заступника директора Центру досліджень армії, конферсії та роззброєння Михайла Самуся, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона і архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, журналістки Укрінформу Лани Самохвалової та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-