Незалежний аудит в КПІ довів, що звинувачення в корупції - фальшиві

Незалежний аудит в КПІ довів, що звинувачення в корупції - фальшиві

Укрінформ
Незалежний аудит підтвердив, що звинувачення в корупції на адресу КПІ і його керівництва були неправдивими.

Про це стало відомо зі звіту Держудитслужби, представленого 11 березня на вченій раді університету, повідомили Укрінформу в прес-службі вишу.

Нагадаємо, в жовтні минулого року деякі ЗМІ назвали КПІ "клондайком корупції". Університет і його керівництво звинуватили в незаконній передачі землі забудовникам, масових порушеннях законодавства про держзакупівлі і багато в чому іншому. У відповідь на це ректор КПІ Михайло Згуровський звернувся в Держаудитслужбу. Аудитори повинні були перевірити, чи відповідають дійсності ці звинувачення, а крім того, подивитися, чи не було в господарській діяльності вузу інших порушень.

З подібними клопотаннями до аудиторів звернулися нардеп Дмитро Андрієвський та громадські активісти. Мета у кожного була своя, але результат перевірки однозначний - порушення відсутні, зазначають у прес-службі.

Повідомляється, що перевірка охопила діяльність університету з 2015 по 2018 рік включно. І стосувалася не лише цільового використання бюджетних коштів та збереження державного майна, але і витрат на оплату праці, стипендій, витрат на ремонти і багато чого іншого.

Читайте також: НАЗК направило до суду 16 протоколів на проректора КПІ

"Підводячи підсумки ревізії, хочу зазначити, що в Університеті на досить високому рівні було забезпечено цільове використання бюджетних коштів, достовірність бухгалтерського обліку та звітності, збереження майна, включаючи земельні ділянки, виконання інвестиційних угод і всі інші види діяльності, що підлягають перевірці здійснювалися відповідно до чинного законодавства", - заявив керівник групи аудиторів Олександр Карабанов.

Відкритим залишається лише одне питання, чи притягнуть до відповідальності тих, хто, поширюючи недостовірну інформацію, шкодив університету і намагався зіпсувати його репутацію. Вирішити це повинен суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-