На Майдані Нацкорпус проводить акцію проти корупції в Укроборонпромі

На Майдані Нацкорпус проводить акцію проти корупції в Укроборонпромі

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності розпочалася акція, яку проводить Національний корпус спільно з Національними дружинами проти розкрадання коштів українського оборонпрому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні наша акція з приводу інциденту який стався - це розкрадання в оборонці країни. Це вже четверта наша акція... Вже за рішенням Президента були зняті певні посадовці з крісел, але не покарані", - зазначив керівник центрального штабу політичної партії Національний корпус Родіон Кудряшов.

Акція Національного корпусу на Майдані Незалежності / Фото: Павло Багмут, Ольга Нагорняк, Укрінформ

На акцію зібралися кілька сотень представників Нацкорпусу та Національних дружин. Учасники акції тримають прапори з символікою своїх організацій. Зокрема, учасники акції вимагають від влади “взяти під варту та арештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми – Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК «Укроборонпром», а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми”.

На мітингу присутня поліція діалогу, а також медичний загін швидкого реагування. Ситуація наразі спокійна.

Читайте також: У Нацкорпусі заявили про підготовку провокацій під час акції на Майдані

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Як повідомив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів Бюро.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Раніше, Нацкорпус повідомляв про підготовку провокацій з боку опонентів на їх акцію проти розкрадання коштів українського оборонпрому на Майдані Незалежності 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-