У столиці презентували онлайн-гру про децентралізацію

У столиці презентували онлайн-гру про децентралізацію

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» за підтримки команди UСhoose (Український кризовий медіа-центр) запускають онлайн-гру про децентралізацію «Моя громада».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Запуск онлайн-гри відбувся в рамках презентації рішень, розроблених на хакатонах «DeHack», спрямованих на створення рішень для потреб об’єднаних громад, таких як вирішення місцевих екологічних проблем, контролю за локальними фінансами, залученням громадян, управлінням запитами та скаргами громади.

“Протягом 2018 року програмою «U-LEAD з Європою» було організовано цілу серію хакатонів DeHack, яка відбувалася в різних містах та містечках України. Наші хакатони були у Львові й Одесі, дібралися навіть до об’єднаних територіальних громад. Останній хакатон був проведений у місті Тростянець, а у 2019 році запланований ще один раунд хакатонів, що відбудеться виключно у ОТГ. Наразі ми приймаємо заявки від усіх зацікавлених громад», - розповів про ініціативу радник з цифрових комунікацій Програми “U-LEAD з Європою” Артем Комолов.

Зокрема в рамках "DeHack: цифрові рішення для ОТГ”, який відбувся в Києві у четвер, 28 лютого, було презентовано низку проектів, які покликані розв'язувати конкретні проблеми та завдання в об’єднаних тергромадах. 

У Києві презентували онлайн-гру про децентралізацію

Так, проект “Біржа праці ОТГ” покликаний розв'язувати питання дисбалансу трудових ресурсів в об’єднаних тергромадах, зокрема, розв'язувати питання працевлаштування мешканців громад, а також пошуку фахівців на вакансії, які є безпосередньо в самих ОТГ. На сайті проекту також є розділ, присвячений профорієнтації, він, за словами авторів проекту, спрямований як на молодь, зокрема випускників закладів профтехосвіти, так і на людей різного віку, людей з обмеженими можливостями, допомоги у розвитку самозайнятості населення.

Також було представлено проект, який допомагає налагодити зворотний зв'язок мешканців громад (або, як наголосили розробники, навіть ОСББ), з керівниками та посадовими особами громад. Це чат-бот, в якому мешканці можуть безпосередньо спілкуватися з посадовими особами, при цьому є можливість обрати форму спілкування — залишити скаргу, чи внести пропозицію, за яку можуть проголосувати інші мешканці громади. Є  можливість залишити анонімне повідомлення. Через чат-бот можна надсилати документи. Користуватися ним можна у Viber чи Telegram. Ще один проект  “Розвиток велотуризму в громадах”, який запропонувала Асоціація велосипедистів Києва. Автори проекту запропонували мобільний додаток, який має об’єднати громади навколо розвитку цього напрямку туризму. В додатку представлені транспортні, туристичні, велосипедні маршрути. Метою його створення, за словами авторів проекту,  є мотивація громад створювати у себе туристично привабливі місця, стимулювати розвиток малого підприємництва, який може надавати туристам різноманітні послуги, в тому числі і послуги у галузі велотуризму. За задумом авторів, додаток має бути вільним для користування для всіх охочих,  туди можна буде внести свої пропозиції по туризму або  послугам, які потребують туристи. Для користувачів також передбачено можливість створення в додатку особистого кабінету, можливість зберігати маршрути чи туристичні місця. Також в ньому пропонуються екскурсії з аудіогідом.

Читайте також: У Києві відбудеться конференція Програми U-LEAD та церемонія підписання Меморандумів

Окрім цього на хакатоні представили проект Impulsar - смартбраслет для оповіщення людей із захворюванням епілепсії і розладом аутистичного спектра про ймовірність розвитку критичного стану з можливістю екстреного оповіщення обраних контактів про напад за допомогою смс-повідомлення з даними геолокації людини, а також опцією ведення спеціального щоденника стану, який дозволяє надавати більш точні прогнози про напад.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-