У пункті пропуску

У пункті пропуску "Київ" порушують права іноземців — прокуратура

Укрінформ
У контрольно-пропускному пункті «Київ» прокуратура Київської області виявила численні порушення щодо додержання прав іноземців при примусовому поверненні чи видворенні з України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Бориспільською місцевою прокуратурою за дорученням прокуратури області проведено перевірку в окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» Державної прикордонної служби України щодо належного облаштування спеціального приміщення для утримання іноземців та осіб без громадянства, яких затримано в адміністративному порядку за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону. Перевірили також додержання їх прав при примусовому поверненні чи видворенні з України. Як наслідок, виявлено численні порушення”, - йдеться у повідомленні.

До прикладу, при оформленні прикордонниками матеріалів до суду про примусове видворення зазначених осіб. Зокрема, в порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, нелегальні мігранти поміщаються до пункту тимчасового перебування іноземців без визначення строку їх утримання там.

Читайте також: За тиждень КПВВ на Донбасі перетнули майже чверть мільйона громадян

Зазначається, що прокуратурою Київської області внесено вказівку начальнику контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України з вимогою усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-