Мешканці «будинків Войцеховського» мають сплатити борги за електроенергію – КМДА

Мешканці «будинків Войцеховського» мають сплатити борги за електроенергію – КМДА

Укрінформ
У КМДА закликають мешканців "будинків Войцеховського" на Харківському шосе, 19 погасити борги за електроенергію, адже відключення послуги може відбутися найближчим часом.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Пантелеєва, для вирішення проблем у будинках Войцеховського міська влада неодноразово проводила спільні наради з ініціативними групами. Однак досі не вдалося дійти до вирішення проблеми.

Пантелеєв нагадав, що з 1 січня в Україні почав працювати ринок електричної енергії.

“Є нові вимоги і всі ми вимушені їх виконувати. По цьому будинку, будинках Харківського шосе, 19 люди, на жаль, не оцінили ризики і важливість цього питання, і вже після січня ми зафіксували ситуацію, коли утворилася заборгованість за спожиту електроенергію перед постачальником, який був у них до 1 січня — це ДТЕК Київські електромережі. Вже за той час, за січень і частину лютого, утворилася заборгованість перед новим постачальником, а новий постачальник для тих, хто не зміг укласти договори з підприємствами, які пропонують такі послуги на ринку — це державна компанія “Укрінтеренерго” - постачальник «останньої надії». Перед цим постачальником також утворився борг більше 2 млн грн. Утворилася ситуація, коли фактично будинок прямує на відключення через певний час, мова йде про дні, про тижні”, - сказав Пантелеєв.

Читайте також: Суд заарештував 14 житлових комплексів Войцеховського у Києві

Він зазначив, що проблема полягає у тому, що для будинків на Харківському шосе, 19 не виконані умови для постійної схеми електропостачання.

“Ми не знаємо, коли точно (можливе відключення - ред.), це залежить від постачальника, від державної компанії. І ця державна компанія компанія має право за законом постачати лише 90 днів. Потім вони не зможуть постачати електроенергію і об'єкт, будинкова громада має укласти угоду з іншим постачальником на ринку. А для того, щоб укласти з тих пропозицій, які є на ринку, необхідна попередня оплата, тому ринок працює так, ми дали оплату, постачальник закупив на енергоринку цю електроенергію і потім продає споживачу", - пояснив столичний чиновник.

Він також констатував, що наразі існує слабка проінформованість людей, і це є відповідальність голів ОСББ.

"Мешканцям необхідно якомога швидше визначитися, що дійсно є проблема, самоорганізуватися навколо її вирішення, дати оцінку роботі голів ОСББ з точки зору інформування, і якомога швидше вжити всіх заходів, необхідних для того, щоб розрахуватися за спожиту електроенергію і не допустити відключення електроенергії в будинках", - наголосив Пантелеєв.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня 2018 року мешканці житлового комплексу "Мега сіті" на Харківському шосе, 19-а вийшли на протест проти відключення електроенергії. Мітингувальники заблокували рух транспорту по Харківському шосе.

У КМДА тоді повідомляли, що в будинках 19 та 19-а на Харківському шосе, зведених підприємствами Войцеховського, не виконані технічні умови, зокрема щодо належної електропотужності для будинку. Ці об’єкти отримують електроенергію за тимчасовими договорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-