У Києві презентували фотовиставку

У Києві презентували фотовиставку "Журналісти на Євромайдані"

Фото
Укрінформ
У Києві у Національній спілці журналістів України презентували фотовиставку робіт представників ЗМІ в часи Революції Гідності "Журналісти на Євромайдані. П’ять років по тому".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“То була не тільки Революція Гідності, а ще й революція журналістської наївності, яка поступово зникала. На початку Євромайдану нам здавалося, що жилетка з написом “Преса” зможе нас захистити, але виявилося все не так”, - розповіла одна з авторів, журналістка ТСН телеканалу «1+1» Наталія Нагорна.

У Києві презентували фотовиставку робіт журналістів на Євромайдані / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Вона зазначила, що ці фотографії є певним застереженням того, що такі події можуть знову повторитися, але ще сильніше і гірше. За її словами, тим, хто знімав Євромайдан, здавалося, що вони знімають кіно, настільки це було ніби нереалістично.

“Ці фото настільки круті, тому що нам усім здавалося, що ми знімаємо кіно, а в кіно нічого ж поганого не може трапитися. Але на фоні того, що кожного однаково могли побити чи вбити, на фоні цього всього журналістика дуже розвинулася”, - розповіла Нагорна.

Фотожурналіст газети «Голос України» Олександр Клименко зазначив, що під час Революції Гідності було дуже небезпечно і навіть боязко працювати, але Майдан, за його словами, це “найбільше та найкраще, що довелося бачити всім українським журналістам”.

“Мій Майдан закінчився 19 січня, тоді я був поранений. І потім я дивився фотографії моїх колег, і мені було дуже заздрісно, що вони мають змогу робити такі епохальні знімки”, - розповів фотожурналіст.

Як повідомила під час презентації співзасновниця «Спільно.ТБ» Богдана Бабич, журналісти тоді вважали себе співучасниками подій Євромайдану, і вони не могли стояти осторонь. “У нас була така потужна громадянська позиція, ми не тільки фіксували події, ми вважали себе творцями історії”, - сказала Бабич.

Фотовиставка складається із 45 знімків. Ці знімки є авторським відображенням подій в часи Революції Гідності.

Читайте також: У Києві презентували книгу та відеоролики про Героїв Небесної Сотні

Як відомо, Революцією Гідності (Євромайданом) називають події листопада 2013 — лютого 2014 років, викликані спротивом проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на європейську інтеграцію та подальшою відмовою від цього курсу. Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-