У Києві презентували книгу та відеоролики про Героїв Небесної Сотні

У Києві презентували книгу та відеоролики про Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
Національний музей Революції гідності спільно з громадською організацією “Родина Героїв Небесної Сотні” презентували перший том видання “Небесна Сотня. Життєписи” та серію відеороликів "Характери гідності".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Видання “Небесна Сотня. Життєписи” розповідає саме про тих людей, які стали нашими героями. Ця книжка з одного боку показує, якими звичними були ці люди, а з іншого боку - якими незвичайними вони були. Видання складається з коротеньких життєписів. Воно є початком важливої роботи над поверненням пам’яті про наших героїв. Це те, що нам зараз дуже необхідно, це пам'ять, яка нас зобов’язує, вона повинна нас постійно пробуджувати, нагадувати про те, як дорого нам прийшлося заплатити за шанс на зміни», - зазначив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Презентація першого тому видання "Небесна Сотня. Життєписи" / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

За словами представника громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні” Володимира Бондарчука, саме Герої Небесної Сотні відновили віру в українську націю. Він зазначив, що вони були простими людьми, які любили понад усе Україну і готові були віддати за неї життя.

“Це вже п’ятий рік, як наші рідні відійшли у вічність. І я хочу, щоб кожен із вас пам’ятав, що боротьба триває, і ми не маємо права зупинятися, поки їхня надія не буде втілена в життя”, - сказав він.

Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності Ігор Пошивайло зазначив, що пам'ять про українських героїв дуже важлива для майбутнього країни, і кожен повинен продовжувати боротися за краще. За його словами, громадська організація “Родина Героїв Небесної Сотні” започаткувала саме такий проект, який допоможе не забути важливі речі.

“Ми розуміємо, що, на жаль, сьогодні ми не можемо назвати імена всіх героїв, але рано чи пізно це буде, ми зможемо відтворити усі ті події і розповісти правду нашим дітям”, - сказав Пошивайло.

Під час презентації Пошивайло зазначив, що видання “Небесна Сотня. Життєписи” буде у трьох томах.

Він оголосив, що після презентації видання та відеороликів відбудеться концерт “Свічка пам’яті”, а також запросив усіх долучитися до урочистого запалення Променів Гідності, яке відбудеться 20 лютого о 18:30 на алеї Героїв Небесної сотні.

Презентація відбулася в Київській міській державній адміністрації, де в період Революції гідності розташовувався штаб “Євромайдану”. Тут діяли пункти обігріву й харчування, інформаційний центр, осередок Самооборони, а згодом і медична служба.

Читайте також: У Дніпрі до Дня Героїв Небесної Сотні презентували книгу «Життя, обірвані війною»

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні, п'ять років тому, під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

На тепер Героями Небесної Сотні називають 111 осіб. При цьому 105 з них посмертно присвоєне звання Герой України.

Сьогодні в багатьох містах України проводяться меморіальні заходи, присвячені пам'яті загиблих Героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-