Kyiv Smart City: у столиці тестують камери, що ідентифікують правопорушників

Kyiv Smart City: у столиці тестують камери, що ідентифікують правопорушників

Укрінформ
Столичне комунальне підприємство «Інформатика» проводить тестування нового аналітичного модуля відеоспостереження у рамках проекту «Безпечне місто» (Kyiv Smart Safe City).

Про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

"Унікальний модуль дозволяє шукати правопорушників не лише завдяки спеціалізованим камерам розпізнавання обличчя. Модуль фіксує зображення з будь-якої камери, що встановлена в рамках мережі та порівнює їх із базою правопорушників, що була створена правоохоронними органами. Якщо система виявляє подібність, оператор одразу отримує тривожний сигнал. Таким чином, система прискорює розшук злочинців та правопорушників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз камери розташовані у місцях великого скупчення людей: у дошкільних навчальних закладах, школах, метрополітені, вокзалах, лікарнях тощо.

Читайте також: У Харкові встановлять камери з функціями розпізнавання обличчя і номерів авто

Як наголосив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, одночасно система може обробляти 450 потоків, 1100 облич на секунду.

«Унікальність аналітичного модуля у тому, що він здатен аналізувати потоки з різних типів камер, не тільки з тих, які оснащені функціями розпізнавання обличь. Минулого року розпочато встановлення камер у київському метрополітені. Усього буде встановлено 198 камер на входах-виходах 52 станцій метро. Модуль розроблений із метою полегшення роботи силовиків і швидкого пошуку зловмисників. Минулого року поліція повідомляла, що у Києві протягом року за допомогою камер спостереження розкрили понад 2,5 тисячі злочинів», – сказав Назаров.

Як повідомляється, нині близько 6 тисяч камер працює у Києві у рамках загальноміської системи відеоспостереження. Проект «Безпечне місто» створений задля посилення безпеки киян, контролю роботи комунальних служб, а також для управління трафіком у місті. Надалі до системи під’єднають пожежну, рятувальну, медичну, дорожню й інші комунальні та державні служби.

У пілотному режимі було встановлено понад 200 оглядових камер із новим аналітичним модулем розпізнавання облич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-