У Харкові встановлять камери з функціями розпізнавання обличчя і номерів авто

У Харкові встановлять камери з функціями розпізнавання обличчя і номерів авто

Укрінформ
У Харкові встановлять нові камери відеоспостереження, які розпізнаватимуть обличчя, а також номери машин.

Про це йшла мова на обговоренні у міськраді впровадження у Харкові системи "Безпечне місто" за участі першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, представників консорціуму "Інтелектуальні системи" та їх австрійських партнерів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це стосується безпеки дорожнього руху та його регулювання по всьому місту, в тому числі, і на дорогах. Це також відеоспостереження в центральній частині міста, в місцях масового скупчення людей і в спальних районах", - зазначив Терехов.

За його словами, є домовленість, що впродовж місяця буде визначено, де і які камери треба встановити.

Читайте також: В усіх медзакладах Херсонщини встановлять відеокамери

"Камери повинні бути різними: одні розпізнаватимуть обличчя, інші - номери машин. Створення такої системи дозволить зробити місто реально безпечнішим. Починаємо ми цю роботу не з нуля, оскільки в Харкові вже є певні мережі відеоспостереження. Потім потрібно буде об'єднати все це в єдину систему, після чого передати її на пульт у ситуаційному центрі та правоохоронним органам", - додав Терехов.

За його словами, це дуже важливий проект, враховуючи, що в Харкові створюється міський ситуаційний центр: "Ми починаємо реалізацію цього проекту і хочемо за півтора-два роки збудувати всю цю систему - як раз до початку роботи ситуаційного центру".

Як зазначалося на обговореннні, фінанси на реалізацію проекту виділить і міська влада, і консорціум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-