Через грип на карантин закрили сотню київських шкіл

Через грип на карантин закрили сотню київських шкіл

Укрінформ
На сьогодні у Києві через грип призупинено освітній процес у 104 заклад загальної середньої освіти.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник з посиланням на інформацію Департаменту освіти і науки, повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

«Зокрема, навчання призупинено повністю у 89 ЗЗСО, а частково у 15 – ЗЗСО», – уточнив Поворозник.

За його словами, освітній процес призупинено: у 4 школах у Голосіївському районі (частково); у 21-ій школі у Дарницькому (в одній - частково); у 24-ох у Деснянському (повністю); у двох у Дніпровському (повністю); в 11-ти в Оболонському (повністю); у 5-ти у Печерському (в одній частково); в одній у Подільському (повністю); у 17-ти у Святошинському районі (у трьох - частково); у 10-ти у Солом’янському (у трьох - частково), у 9-ти у Шевченківському (у трьох - частково).

Він нагадав, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ.

За словами посадовця, у столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 1,6%. Зокрема, захворіло 8733 дитини (зниження на 2,4%), дорослих – 5433 особи (зниження на 0,2%).

Загалом, інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. За 6-ий тиждень 2019 року зареєстровано 14 166 хворих на грип та ГРВІ (за попередній тиждень захворіло 14 397). Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 478,1 та є нижчим епідемічного порогу на 44,2%.

«У структурі захворюваності діти становлять 61,6%, а на попередньому тижні – 62,2%. Серед школярів захворюваність знизилась на 2,1%: 3 955 випадків, що становить 46,3% від загальної кількості захворілих дітей і 28,5% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – розповів Поворозник.

Читайте також: На Тернопільщині закрили на карантин понад 20 шкіл

Він зазначив, що до медичних закладів за 5-ий тиждень госпіталізовано 166 осіб, із них 151 дитина.

«Із початку епідемічного сезону – 1 жовтня 2018 року – у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 34 850 осіб, із них 9 208 дітей», – додав Поворозник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-