"Лягай, Бандера!": слідство готує підозру поліцейському

Укрінформ
Слідство встановило особу правоохоронця, який під час затримання активістів біля Подільського райуправління поліції Києва бив одного з них зі словами “Лягай, Бандера”, і вже готує підозру.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він нагадав, що 9 лютого одразу після перших повідомлень в соцмережах ГПУ порушила провадження про перевищення повноважень працівниками столичної поліції. Слідчі ДБР мають дати оцінку насиллю щодо учасників контрпікету та подальших дій поліцейських під райвідділком.

“Всю ніч йшли слідчі дії. Вже знаємо, хто бив лежачу людину ногами і кричав про Бандеру. Готуємо підозру”, - написав Луценко.

Так само, за його словами, буде надано оцінку спробі захоплення приміщення райвідділу Нацполіції.

“Україна потребує сили права, а не права сили”, - заявив Луценко і також додав що вибачення керівництва Нацполіції перед суспільством були правильними і своєчасними.

Як повідомлялося, 9 лютого біля Подільського райуправління поліції сталася сутичка між спецпризначенцями поліції та групою активістів, які прибули на підтримку раніше затриманих під час акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” громадян.

За словами начальника столичної поліції Андрія Крищенка, група осіб намагалася зайти всередину райуправління, заблокувала його роботу, пошкодила деяке майно. “Враховуючи, що там є багато зброї, захоплення якої може призвести до тяжких наслідків, мною була дана команда спеціальному підрозділу на розблокування роботи райуправління і на затримання осіб, які вчиняють незаконні дії", - сказав Крищенко.

У свою чергу в спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що "правоохоронці побили і активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

Читайте також: Затримання активістів на Подолі: ДБР провело допити

При цьому було оприлюднено відео, на якому видно, що один з правоохоронців вигукнув "Лягай, Бандеро", коли клав активіста на асфальт.

Начальник поліції Києва вибачився за такі дії поліцейського.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-