У Києві відкрилася фотовиставка до 30-річчя виведення військ з Афганістану

У Києві відкрилася фотовиставка до 30-річчя виведення військ з Афганістану

Фото
Укрінформ
У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відкрилася фотовиставка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Її організовано Київською міською спілкою ветеранів Афганістану за підтримки Департаменту соціальної політики КМДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цією подією ми розпочинаємо цикл заходів, приурочених вшануванню учасників бойових дій в Афганістані. Я дякую всім, хто долучився до проведення цієї фотовиставки, окрему подяку висловлюю Надзвичайним та Повноважним послам країн, воїни яких з честю виконали свій військовий обов'язок в Республіці Афганістан, за участь у відкритті нашої фотовиставки і надані фотоматеріали”, - зазначив голова правління Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко.

Відкриття фотовиставки до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав/ Фото Анатолія Сірика

За його словами, зокрема, фотоматеріали про війну в Афганістані (1979-1989 рр.) надані за підтримки посольств Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Афганістану, Естонії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

“Кожне фото — це доля героїв, історія їх мужніх вчинків, спогади про страшну трагедію людства, це розповідь про те, що людина робить на війні і що війна робить з людиною. Афганська війна зламала життя багатьом молодим хлопцям, але незважаючи ні на що вони з честю виконали свій військовий обов'язок і залишаються вірними присязі до кінця. Цей захід має на меті привернути увагу спільноти не тільки до Афганської війни як трагедії, а й до мужності людей, які сьогодні захищають цілісність і суверенітет нашої держави на сході країни”, - наголосив Гончаренко.

Читайте також: У Раді відкрилася виставка "Почесні громадяни Києва"

У свою чергу, заступник голови КМДА Марина Хонда повідомила, що фотовиставка триватиме до кінця лютого, вхід вільний.

“Війна, яка була — це досвід для нашої держави, який ми повинні пам'ятати і не забувати. Сьогодні ваш досвід дуже потрібний нашій країні, адже та війна яка була 30 років тому, і зараз те, що відбувається у нас на Сході країни, про це потрібно розказувати. І виставка якраз є нагадуванням про те, що таке війна і чим вона може закінчуватися”, - зауважила Хонда.

Як відомо, 15 лютого 2019 року буде вшановуватись 30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-