Штраф за неприбрані бурульки у Києві може зрости до 40 тисяч

Штраф за неприбрані бурульки у Києві може зрости до 40 тисяч

Укрінформ
Штраф за неприбрані бурульки у столиці може зрости до 40 тисяч гривень.

Про це повідомив у Facebook перший заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій.

"Для більшої мотивації прибирання своєї території балансоутримувачами ми розробили зміни до Адміністративного кодексу, які знаходиться на розгляді у відповідних комітетах Верховної Ради. Ці зміни спростять складання інспекторами благоустрою адміністративних протоколів і збільшать суми штрафів до 40 тисяч гривень", - зазначив Панчій.

Він повідомив, що для оперативного очищення дахів від буруль та снігу, що утворились внаслідок підвищення температури, територію Києва обстежують інспектори благоустрою.

"У разі виявлення небезпечних утворень на дахах інспектор благоустрою складає протокол або припис про порушення Правил благоустрою. Додатково у кожному районі створені по 5-6 бригад при Керуючій компанії, які оснащені відповідною технікою для очищення дахів", - наголосив він.

Читайте також: Киян застерігають від падіння снігу й бурульок з дахів через через потепління

Крім того, за його словами, при Управлінні надзвичайних ситуацій утворені додаткові бригади швидкого реагування, до яких може звернутись будь-який балансоутримувач для ліквідації буруль і накрижень на даху. За неприбирання своєї території передбачені штрафи до 1700 гривень. Окрім штрафних санкцій на безвідповідальних балансоутримувачів накладається відповідальність відшкодування матеріальної/моральної шкоди, що була нанесена здоров’ю чи майну через падіння снігу або бурулі з даху своєї будівлі. "Хочу застерегти пішоходів, що жодна сума штрафів не компенсує Вам здоров’я, тож перевіряйте відсутність накрижень на дахах будівель, вздовж яких Ви пересуваєтесь", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-