Врятувати “Київ”: директор розповіла, як із “розваленої споруди” створили кінотеатр

Врятувати “Київ”: директор розповіла, як із “розваленої споруди” створили кінотеатр

Фото
Укрінформ
ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ" за 20 років оренди вклало в ремонт і модернізацію кінотеатру 57 млн грн.

Про це поінформувала директор кінотеатру Вілія Бондаренко на прес-конференції у четвер, що відбулася в кінотеатрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Колектив 20 років в оренді. І з розваленої споруди, без батарей, електрики і опалення, зробив сучасний і гарний кінотеатр, де показують прем’єри, артхаузне кіно, де проходять кінофестивалі, де було чимало кінозірок. За ці роки ми вклали 57 мільйонів гривень. На сьогодні щомісяця ми платимо 475 тисяч. Крім того, сплачуємо податки. Якщо буде переглянута оренда, ясно, що ми будемо її платити. І за умови належного виконання своїх обов’язків, за договором, ми маємо право вперше на продовження оренди. Чому нам відмовляють?” - обурилася Бондаренко.

Прес-конференція ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ"/ Фото Володимира Тарасова

Вона відкинула закиди представників київської влади, що теперішній орендар кінотеатру “Київ” наживається на міському бюджеті, здаючи приміщення.

Читайте також: Ситуацію з кінотеатром “Київ” можна легко вирішити – Іллєнко

“Усі 4 орендарі, які у нас є, були погоджені з департаментом комунального майна. Всі кошти, які вони через нас перераховують, ідуть в бюджет міста”, - запевнила директор, додавши, що вони заплатили близько 3 млн грн за рік від оренди і суборенди.

Також вона поінформувала, що кінотеатр “Київ” наразі працює, скоро тут прем’єра фільму “Крути” і фестиваль французького кіно. І висловила сподівання, що команда залишиться працювати і далі.

“Я надіюся на підтримку кіноспільноти, яка весь час була з нами, проводила з нами всі заходи”, - підкреслила директор “Києва”.

Водночас програмний директор компанії Arthouse Traffic Ілля Дядик поінформував, що комісія при Київраді постановила продовжити термін договору оренди, що сплив 4 січня, до завершення пошуку нового орендаря.

Він наголосив, що кіноспільнота дуже стурбована ситуацією навколо кінотеатру “Київ”, непослідовною поведінкою представників столичної влади.

“У грудні директор департаменту культури Діана Попова заявила, що “Київ” перейде у власність КП “Київкінофільм”. Але вже в січні директор департаменту комунальної власності Андрій Гудзь заявив, що буде проведений тендер з пошуку нового орендаря. Ця заява пролунала фактично після завершення договору оренди з теперішнім орендарем”, - зазначив Дядик.

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатр "Київ". У конкурсі можуть брати участь будь-які особи, в тому числі і попередній орендар. КМДА проведе цей конкурс протягом найближчих півтора місяця. Зокрема, вартість оренди комплексу стартуватиме від 700 тисяч гривень на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-