Ситуацію з кінотеатром “Київ” можна легко вирішити – Іллєнко

Ситуацію з кінотеатром “Київ” можна легко вирішити – Іллєнко

Укрінформ
Культурний центр "Кінотеатр "Київ", доля якого знаходиться під загрозою через непродовження оренди приміщення, все ще можна врятувати.

Про це заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції, присвяченій роз'ясненню позиції команди щодо ситуації навколо кінотеатру та його подальших кроків.

“Ситуація з кінотеатром Київ знаходиться на тому етапі, коли її можна легко вирішити. Для цього потрібно виконувати норми чинного законодавства і умови договору оренди. Можливо, варто визнати, що десь була допущена якась помилка, у тому числі чиновниками, які займаються справою кінотеатру “Київ”, – зауважив Іллєнко.

Читайте також: У Кличка запевнили, що кінотеатр "Київ" і далі працюватиме

Також голова Держкіно додав: “Мені здається неприпустимим підхід, коли до закладів культури застосовують ті ж мірки, що й до комерційних організацій. Ставити економічні критерії вище, ніж результати діяльності і вплив на культуру кінотеатрів, на мою думку, є великою помилкою. Така політика привела до того, що в нас тепер немає кінотеатрів “Україна” та “Кінопанорама”.

Іллєнко зазначив, що приміщення кінотеатру не треба передавати безкоштовно, але має бути встановлена адекватна орендна плата, розмір якої повинні обгрунтувати. Визначенням ціни займається Департамент комунальної власності Києва, який відмовляється продовжувати оренду дійсній команді кінотеатру "Київ".

Читайте також: Неможливо уявити культурну карту нашої столиці без кінотеатру «Київ» - Клімкін

“Якщо вартість обгрунтовують ринковою ціною приміщення, то за такою логікою в нас ніколи не буде кінотеатрів у центрі міста. Не впевнений, що навіть комерційні кінотеатри, які показують американські блокбастери, потягнуть таку оренду”, – сказав Пилип Іллєнко

Нагадаємо, що термін оренди приміщення кінотеатру “Київ” збіг 4 січня 2019 року. У Департаменті комунальної власності Києва проігнорували прохання адміністрації кінотеатру продовжити оренду. У той же час в КМДА оголосили відкритий конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатру. У Департаменті комунальної власності дозволили старій команді кінотеатру працювати у його приміщенні, допоки не знайдеться новий орендар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-