У метро відкрили виставку маловідомих картин Примаченко

У метро відкрили виставку маловідомих картин Примаченко

Фото
Укрінформ
У вестибюлі станції метро "Золоті ворота" відкрили художньо-документальний проект до 110-річчя української художниці Марії Примаченко та Дня соборності України – “Жіночий вимір: Марія Примаченко”.

Експозиція триватиме до 23 лютого, повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Київського метрополітену Наталка Макогон.

"Місяць триватиме тут виставка до 110-ї річниці народження художниці. Також ми присвятили це і до Дня Соборності України. Зазвичай виставки Марії Примаченко - це тільки картини, всі знають про її фантастичних звірів, про дивоквіти. Тут ми разом з музеєм-архівом (Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України - ред.) зосередились більше на документах і якихось унікальних речах, які раніше не показували. Долучили також колег її і родину, які надали фотографії, малюнки", - зазначила вона.

Читайте також: У Києві показали маловідомі роботи Марії Примаченко

Також на виставці представили одні з перших робіт Марії Примаченко, створені нею у 1930-х роках - три роботи розмістили окремо за склом у вестибюлі станції метро.

На інформаційних стендах організатори проекту також роздрукували серію портретних фотографій художниці, що була передана до фондів архіву-музею кінооператором Олександром Антипенком.

У вестибюлі станції метро "Золоті ворота" відкрили проект “Жіночий вимір: Марія Примаченко”/ Фото Анатолія Сірика

У рамках проекту також представлена серія 120-ти дитячих малюнків з різних куточків України, створених за мотивами робіт Примаченко.

Захід відкрив виступ музичного гурту "Шпилясті кобзарі".

Співорганізаторами проекту стали Спілка архівістів України, БО "Благодійний фонд "Творча спадщина родини Марії Примаченко" та КП "Київський метрополітен".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-