Телеканалу

Телеканалу "Київ" оголосили попередження через телемагазини й рекламу Поплавського

Укрінформ
За результатами позапланової перевірки до КП Київської міської ради "Телекомпанія "Київ" застосовано санкцію "оголошення попередження" через недотримання правил рекламної діяльності і спонсорства.

Такого рішення дійшла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час засідання 17 січня, повідомляє прес-служба регулятора.

"Порушення стосувалися трансляції телепродажу і розміщення інформації про використання фонограми у рекламі музичного шоу", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, під час перевірки зафіксовано порушення вимог частини сьомої статті 5-1 Закону України "Про рекламу", оскільки обсяг трансляції телепродажу в ефірі ліцензіата протягом астрономічної доби перевищив передбачену законодавством максимальну тривалість (3 год./добу) і становив 4 год. 06 хв./добу. Водночас о 19.45, 20.42, 21.52 безперервно транслювався телепродаж протягом 2 хвилин, що є зменшенням передбаченої законодавством мінімальної тривалості 15 хвилин.

Читайте також: Нацрада оштрафувала два дитячі телеканали на понад 38 тисяч

Також під час трансляції реклами українського шоу М. Поплавського "Я у тебе один" (о 18.20, 19.48, 20.45, 21.54) не було зазначено інформації про використання чи невикористання фонограм виконавцями музичних творів, що є порушенням абзацу одинадцятого частини першої статті 8 Закону України "Про рекламу".

Регулятор оголосив компанії попередження і зобов’язав її протягом місяця увідповіднити свою діяльність до вимог чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-