У Києві відремонтують чотири кінотеатри

У Києві відремонтують чотири кінотеатри

Укрінформ
КП “Київкінофільм” проводить капітальний ремонт кінотеатрів “Краків”, “Старт” та “Промінь”, а у 2019 році розпочне капремонт кінотеатру "Братислава".

Про це повідомили у КП “Київкінофільм” у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“На сьогодні підготовлено проект капітального ремонту кінотеатру "Братислава", який у 2019 році буде розпочато. Наразі триває капітальний ремонт кінотеатрів "Краків", "Старт" і "Промінь", - наголосили у підприємстві.

Зазначається, що на праві господарського відання у січні 2016 року закріплено майно (нежиле приміщення) кінотеатру "Ім. Гагаріна".

“Проведена оцінка технічного стану будівлі і інженерно-геологічні вишукувальні роботи. Наразі УКБ "Житлоінвестбуд" проводить розробку проектно-кошторисної документації для майбутньої реконструкції кінотеатру”, - повідомили у “Київкінофільмі”.

Крім того, у 2016 році були закриті кінотеатри "Братислава" та "Загреб" у звꞌязку з аварійним станом будівель, а "Молодіжний" давно не функціонує через аварійному стані, відновлення функції кінотеатру недоцільне, додали у комунальному підприємстві.

Наразі на балансі КП «Київкінофільм» знаходиться 15 кінотеатрів, а саме: «Київська Русь», «Лейпциг», «Флоренція», «Дніпро» («Ленінград»), «Кіото»(«Росія»), «Загреб», «Братислава», «Ім.Т.Г.Шевченка», «Факел», «Промінь», «Старт», «Ліра» (Ім.Чапаєва), «Молодіжний», «Краків», «Ім. Гагаріна». Кінотеатр «Екран» знаходиться в стадії передачі на баланс КП «Київкінофільм».

Читайте також: Врятувати “Київ: з’явилась петиція на захист культового кінотеатру

Раніше голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко написав у Facebook, що 4 січня 2019 року спливає термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру "Київ" і його подальша робота залишається під питанням.

Проте директор Департаменту культури КМДА Діана Попова запевнила, що кінотеатр "Київ" продовжить свою роботу у нинішньому форматі. Вона також заявила, що постійні звернення орендаря до комісії з питань власності щодо зменшення орендної ставки для кінотеатру викликають сумніви щодо його платоспроможності, тому «Київ» пропонується включити до мережі «Київкінофільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-