ДП “Антонов“ закликає Авакова особисто розібратися з побиттям авіаконструктора

ДП “Антонов“ закликає Авакова особисто розібратися з побиттям авіаконструктора

Укрінформ
Колектив державного підприємства “Антонов” надіслав листа міністру внутрішніх справ Арсену Авакову з проханням втрутитись у ситуацію з побиттям працівника ДП Віктора Ковальського та покарати винних.

Скан-копію листа від льотного складу ДП “Антонов” до Авакова розміщено на сторінці підприємства у Facebook.

“Звертаємося до вас від імені льотного складу ДП “Антонов” з приводу ситуації, що склалася з провідним інженером-конструктором нашого підприємства Ковальським Віктором Павловичем. За наявною інформацією, йому були нанесені тяжкі побиття співробітниками поліції. Наш колектив обурений такою поведінкою представників правозахисних органів України. Адже “Антонов” — велика родина, яка в жодному разі не дозволить знущання над тими, хто віддав всі свої знання та частину життя на її благо. Керуючи літаками в небі, ми всі маємо свої чіткі обов'язки та можемо бути впевнені у надійності наших “Анів”, яка забезпечена такими фахівцями, як В.П. Ковальський”, — йдеться у листі.

У ДП “Антонов” наголосили на тому, що побиття літньої людини неприпустиме в жодному разі. “Ми повинні бути впевнені у безпеці та захисті наших рідних, близьких, колег, — поки ми працюємо в небі, вони працюють на землі. Саме в цьому полягає місія, покладена на правозахисні органи держави, імідж якої ми щохвилини підтримуємо своєю працею на міжнародному рівні”, — підкреслюється у листі.

У зв’язку з цим Авакова закликають особисто розібратися в цій ситуації та покарати винних.

“З огляду на зазначене вище, просимо Вас особисто розібратися в цій ситуації, покарати винних та відшкодувати моральні та матеріальні збитки поважній людині, яка все своє життя присвятила сумлінному служінню авіаційній галузі України. Чекаємо на вашу відповідь та рішучі дії”, — додали у ДП “Антонов”.

Як повідомлялося, 2 січня у Києві біля метро "Шулявська" 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського побили п'ятеро осіб, серед яких, за даними ЗМІ, було двоє патрульних.

Речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що за фактом побиття Ковальського відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Побиття конструктора “Антонова”: проти поліцейських відкрили справу

Слідчі територіального управління ДБР з’ясовують оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора. За фактом слідчими територіального управління ДБР в Києві внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-