Скандальне будівництво: Київрада розірвала договір оренди землі на Андріївському

Скандальне будівництво: Київрада розірвала договір оренди землі на Андріївському

Укрінформ
Київська міська рада ухвалила рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі - з приватним підприємством "Маркон".

Відповідне рішення підтримали 99 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні в порядку невідкладності ми виносимо проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з приватним підприємством "Маркон". Йдеться про скандальне будівництво на Андріївському узвозі, 14-16. Земельна комісія Київради підтримала розірвання відповідного договору оренди", - зазначив Кличко.

За його словами, підставою для такого рішення є той факт, що забудовник не доплатив місту майже мільйон гривень.

"Забудовник не чув ні громадськість, ні владу міста щодо того, як має виглядати забудова в історичному центрі столиці. Ми неодноразово зустрічалися з активістами, представником "Маркону",  профільними службами КМДА. На такій зустрічі я звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи зі зведення скандальної будівлі до повного узгодження змін проекту з Містобудівною радою та громадськістю", - сказав мер.

Кличко зазначив, що міська влада демонтувала будівельний кран на Андріївському, щоб припинити це будівництво. 

"Однак це не допомогло. Тому сьогодні ми повинні зробити наступний крок і ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі", - додав міський голова. 

Читайте також: Місто розриває договори з двома скандальними забудовниками - Білоцерковець

Зокрема, мова йде про 0,19 га в історичному місці столиці – Андріївському узвозі, 14-16. Земельна ділянка знаходиться в межах Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Київ», пам’ятки містобудування «Замкова гора – Андріївський узвіз». На цій території забудовник зводить дев’ятиповерховий готель заввишки близько 30 метрів. Попри те, що максимально допустима висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-