Учасники АТО та ВПО підписали перші угоди за програмою

Учасники АТО та ВПО підписали перші угоди за програмою "Доступне житло"

Фото
Укрінформ
У Києві перші 13 родин внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та учасників АТО  підписали угоди за програмою надання держпідтримки "Доступне житло".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Активна участь громадян у програмі "Доступне житло" свідчить про важливість програми для сотень тисяч українських родин навіть в умовах її незадовільного фінансування. Підтримка держави потрібна людям, особливо у нинішніх складних економічних умовах. Окрім столиці, у ці дні такі договори підписують щасливі родини у всіх областях нашої країни. Для них шлях до власних осель тепер буде максимально коротким,  адже люди обирають житло у будинках з високим ступенем готовності", - зазначив під час церемонії підписання голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Читайте також: Сотні ветеранів АТО готові стати до лав армії у разі агресії Росії - Порошенко

Після підписання угод родини зможуть вносити на відкриті рахунки свою частину вартості обраного житла і отримувати держпідтримку. Кандидатури учасників, які зареєструвалися для участі в програмі в Іпотечному центрі Києва і Київської області, були попередньо схвалені комісією Мінрегіону.

Як зазначається, підписання угод триватиме до кінця року. Загалом у Державному бюджеті України на 2018 рік передбачено кошти на зазначену програму в розмірі 100 млн грн. Така ж сума запланована в держбюджеті на 2019 рік, ухваленому Верховною Радою.

10 жовтня цього року Кабінет міністрів України ухвалив Постанову №819 "Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом", якою затвердив Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом і Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-