До роковин Голодомору в Україні пройде благодійна акція “Свічка пам'яті”

До роковин Голодомору в Україні пройде благодійна акція “Свічка пам'яті”

Укрінформ
До 85-х роковин Голодомору у Києві 24 листопада пройде благодійно-просвітницька акція «Свічка пам'яті». Пожертви, зібрані від її проведення, передадуть нужденним літнім людям.

Про це розповіли у четвер на брифінгу радник міністра культури України, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька та історик, дослідниця теми Голодомору Людмила Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кілька років тому у мене з'явилась ідея об'єднати мистецтво та історію. Адже до людей найпростіше достукатись не через цифри, а через мистецтво, молитву. Тому цього року ми вчергове проводимо акцію «Свічка пам'яті», яка, я сподіваюсь, дозволить людям ще раз переосмислити минуле, і водночас допомогти нужденним людям своєю благодійністю», - сказала Рудницька. 

Цього року «Свічка пам'яті» відбудеться у Церкві Святої Катерини на вул. Лютеранській, 22 у Києві

Традиційно на вечорі виступатимуть відомі митці, а пожертви, зібрані під час поминання невинно убієнних, будуть передані хоспісу для літніх людей.

Передбачається, що присутні на вечорі зможуть послухати орган церкви Св. Катерини та пісні хору Київської Православної Богословської Академії. На зустріч завітають народний артист, бандурист Роман Гриньків, поет Вадим Крищенко, народна артистка, актриса Національного театру імені Івана Франка Лариса Руснак та поет Анатолій Матвійчук. 

Крім цього, у програмі заходу - відкрита лекція «Голодомор - геноцид українського народу» професорки Людмили Гриневич і відеосвідчення про Голодомор українців, яким довелося пережити цей жах.

Читайте також: У Києві проходить міжнародний форум до 85-х роковин Голодомору

Благодійно-просвітницька акція «Свічка пам'яті» започаткована мистецькою агенцією «Територія А» до Дня пам'яті жертв Голодомору. Вона проходить під патронатом Міністерства культури, а співорганізаторами виступають Український інститут національної пам'яті, Український науково-дослідний і освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine) та Центр фольклору і етнографії Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-