Євробляхери знову перекрили Грушевського

Євробляхери знову перекрили Грушевського

Фото
Укрінформ
Власники авто із іноземною реєстрацією вранці у вівторок заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги по вулиці Грушевського, що біля Ради, з вимогою ухвалити в парламенті постанову про повернення закону №8487 до Кабміну.

Про це журналістам заявив голова громадської організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодну правку громадськості не врахували - було подано 147 правок до Верховної Ради, 146 були відхилені. Нас не враховує формула обрахунку. Ми вимагаємо зняти з обрахунку вік автомобіля. Тобто приблизно 40% від вартості автомобіля влаштувало би кожного українця, тому що 20% ПДВ, 10% мито, пенсійний фонд, наповнення до бюджету і акциз тільки від об'єму двигуна нас влаштує. Іншої моделі ми сьогодні не зробимо, тому що змінити Податковий кодекс ми не зможемо - це довгий процес", - пояснив Ярошевич.

Він наголосив, що за розрахунку в ухваленому законі "автомобіль дорожче завозити, ніж він коштує", тому що при розрахунку автомобіля старше 2010 року вартість платежів становитиме приблизно 100-110% від його вартості.

Активісти "АвтоЄвроСили" планують упродовж дня блокувати вулицю Грушевського - допоки Рада не ухвалить відповідного рішення щодо повернення закону №8487 на повторний розгляд Уряду з поправками громадськості.
Читайте також: У Львові протестують "євробляхери" — не влаштовує новий закон

Обабіч дороги припарковано кілька автомобілів із символікою "АвтоЄвроСила".

Водночас правоохоронці посилили охорону по периметру будівлі парламенту та в Урядовому кварталі.

Як раніше анонсувалося, загалом акції протесту власників авто на єврономерах пройдуть у 46 містах в різних областях України. Очікується, що участь в акціях візьмуть понад 50 тисяч громадян України. 

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 листопада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-