Навчання у Києві: ДСНС обіцяє, що мешканців не залучатимуть

Навчання у Києві: ДСНС обіцяє, що мешканців не залучатимуть

Укрінформ
Під час навчань з цивільної оборони жодних дій від киян не вимагається, достатньо увімкнути телевізор або радіо у разі, якщо пролунала сирена, та отримати роз'яснювальну інформацію.

Таку пораду надав під час брифінгу щодо проведення у Києві 20-22 листопада командно-штабних навчань рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кияни повинні з розумінням поставитись, якщо почують сигнал оповіщення або сигнал на об'єкті. Достатньо буде увімкнути телевізор або радіоприймач. Це навчання, і жодних дій мешканцям Києва виконувати не потрібно», - заявив Ткачук.

Як повідомляв Укрінформ, планом проведення спеціальних об'єктових навчань (тренувань) з питань цивільного захисту передбачено:

20 листопада 2018 року

- Теоретичне відпрацювання заходів на об'єкті щодо подолання наслідків несприятливих погодних умов на територіях ПАТ «Київський вітамінний завод» та Київського палацу дітей та юнацтва у Подільському районі.

- Відпрацювання практичних заходів щодо обмеження на в'їзд (проїзд містом) вантажного транспорту у разі погіршення погодних умов, які супроводжуються сильним снігопадом, на пункті пропуску КП у напрямку - Вишгород, Овруч (Оболонський район). Тут з 12:00 до 13:00 відпрацьовуватимуть обмеження в'їзду вантажного транспорту у місто.

- Відпрацювання практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з розповсюдженням небезпечної хімічної речовини (аміак) на ПрАТ «Оболонь» з 14:30 до 16:30. Під час навчання будуть проводитись роботи з ліквідації наслідків НС, пов'язаних з розповсюдженням аміаку. Також будуть відпрацьовані питання евакуації з елементами тимчасового відселення населення, у тому числі, осіб з інвалідністю.

У навчаннях цього дня на кожному з об'єктів планується залучити від 70 до 160 осіб та до 12 одиниць техніки.

Читайте також: Київ вирішили не “лякати” сиренами 20-22 листопада

21 листопада 2018 року

- Відпрацювання практичних заходів щодо евакуації населення внаслідок сильного підтоплення; ліквідація наслідків підтоплення із залученням 80 учасників та 3 одиниць техніки з 11:00 до 17:00 на території Державного університету інфраструктури та технологій (Київський інститут водного транспорту) (Подільський район).

- Відпрацювання практичних заходів щодо евакуації населення внаслідок сильного підтоплення; ліквідації наслідків підтоплення з 11:00 до 17:00 на територіях КП «Київшляхміст» (Печерський район), ДП завод «Генератор» (Оболонський район) та теоретичних заходів на території Міської дитячої клінічної лікарні №2 (Дніпровський район). До навчань на кожному з об'єктів будуть залучені від 8 до 79 осіб та до 7 одиниць техніки.

22 листопада 2018 року

- Відпрацювання практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації, пов'язаної з проривом мережі на території ТОВ «Євро-Реконструкція» (ліквідація наслідків НС, пов'язаних з аварією та відключенням тепло- та електропостачання Дніпровського та Деснянського районів м. Києва) із залученням 21 особи та 9 одиниць техніки - з 12:00 до 14:00.

- Відпрацювання практичних заходів на суб'єктах господарювання в особливий період (введення правового режиму воєнного стану) - з 10:00 до 15:00 на територіях ПАТ «Київмедпрепарат» (Шевченківський район), Дирекції «Автотранспошта» ПАТ «Укрпошта» (Солом'янський район), КП«ШЕУ» (Святошинський район), Національного університету харчових технологій (Голосіївський район).

На кожному з об'єктів планується залучити від 23 до 170 осіб та до 8 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-