Київ вирішили не “лякати” сиренами 20-22 листопада

Київ вирішили не “лякати” сиренами 20-22 листопада

Укрінформ
Під час проведення навчань з цивільного захисту 20-22 листопада 2018 року в Києві не буде вмикатись загальноміська система оповіщення.

Про це під час прес-конференції щодо проведення командно-штабних навчань рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації Роман Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час проведення навчань планується увімкнення систем оповіщення міста, однак з мером (Володимиром Кличком - ред.) ми обговорили це питання, і загальноміська система оповіщення вмикатись не буде. Можливе увімкнення систем оповіщення на об'єктах. Наприклад, якщо будуть проводитись навчання на заводі «Оболонь», то буде включено систему оповіщення самого об'єкту. Під час проведення навчань будуть залучені шість адміністративних районів міста Київ. У кожному з них проводитиметься перевірка на потенційно небезпечних об'єктах», - розповів Ткачук.

У свою чергу заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві Олег Стоволос зазначив, що відтепер такі навчання будуть проводитись в Україні щоп'ять років. Адже востаннє заходи з цивільного захисту відпрацьовувалися майже десять років тому. «Кожні п'ять років в Україні проводитимуться такі навчання, аби визначити стан готовності аварійно-рятувальних служб, служб міста на будь-які події, які можуть виникнути. Зокрема, 20 листопада, будуть відпрацьовувати дію управлінь та підрозділів щодо складних погодних умов, через які сталося багато аварій, і потрібно перекривати в'їзд у місто Київ. Цього ж дня буде відпрацьовано «аварію» на хімічно небезпечному об'єкті», - зазначив Стоволос.

Він додав, що 21 листопада рятувальники відпрацьовуватимуть ситуацію з начебто «скиду великої кількості води з Дніпровської ГЕС», що, за легендою, призвело до підтоплення міста Київ. «Буде перевірено дії шести районів міста, які потрапляють в зону підтоплення, для того, щоб навчити проводити евакуацію людей. Біля Труханового острова буде відпрацьована практична частина, де будуть задіяні аварійно-рятувальні служби як головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України у м. Києві, так і КМДА щодо рятування людей на воді», - заявив Стоволос.

Читайте також: Киян просять не панікувати - на вулицях два дні лунатимуть сирени

Як повідомляв Укрінформ, планом проведення спеціальних об'єктових навчань (тренувань) з питань цивільного захисту передбачено:

20 листопада 2018 року

- Теоретичне відпрацювання заходів на об'єкті щодо подолання наслідків несприятливих погодних умов на територіях ПАТ «Київський вітамінний завод» та Київського палацу дітей та юнацтва у Подільському районі.

- Відпрацювання практичних заходів щодо обмеження на в'їзд (проїзд містом) вантажного транспорту у разі погіршення погодних умов, які супроводжуються сильним снігопадом, на пункті пропуску КП у напрямку - Вишгород, Овруч (Оболонський район). Тут з 12:00 до 13:00 відпрацьовуватимуть обмеження в'їзду вантажного транспорту у місто.

- Відпрацювання практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з розповсюдженням небезпечної хімічної речовини (аміак) на ПрАТ «Оболонь» з 14:30 до 16:30. Під час навчання будуть проводитись роботи з ліквідації наслідків НС, пов'язаних з розповсюдженням аміаку. Також будуть відпрацьовані питання евакуації з елементами тимчасового відселення населення, у тому числі, осіб з інвалідністю.

У навчаннях цього дня на кожному з об'єктів планується залучити від 70 до 160 осіб та до 12 одиниць техніки.

21 листопада 2018 року

- Відпрацювання практичних заходів щодо евакуації населення внаслідок сильного підтоплення; ліквідація наслідків підтоплення із залученням 80 учасників та 3 одиниць техніки з 11:00 до 17:00 на території Державного університету інфраструктури та технологій (Київський інститут водного транспорту) (Подільський район).

- Відпрацювання практичних заходів щодо евакуації населення внаслідок сильного підтоплення; ліквідації наслідків підтоплення з 11:00 до 17:00 на територіях КП «Київшляхміст» (Печерський район), ДП завод «Генератор» (Оболонський район) та теоретичних заходів на території Міської дитячої клінічної лікарні №2 (Дніпровський район). До навчань на кожному з об'єктів будуть залучені від 8 до 79 осіб та до 7 одиниць техніки.

22 листопада 2018 року

- Відпрацювання практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації, пов'язаної з проривом мережі на території ТОВ «Євро-Реконструкція» (ліквідація наслідків НС, пов'язаних з аварією та відключенням тепло- та електропостачання Дніпровського та Деснянського районів м. Києва) із залученням 21 особи та 9 одиниць техніки - з 12:00 до 14:00.

- Відпрацювання практичних заходів на суб'єктах господарювання в особливий період (введення правового режиму воєнного стану) - з 10:00 до 15:00 на територіях ПАТ «Київмедпрепарат» (Шевченківський район), Дирекції «Автотранспошта» ПАТ «Укрпошта» (Солом'янський район), КП«ШЕУ» (Святошинський район), Національного університету харчових технологій (Голосіївський район).

На кожному з об'єктів планується залучити від 23 до 170 осіб та до 8 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-