У центрі Києва влаштували

У центрі Києва влаштували "сміттєвий перформанс"

Фото
Укрінформ
ГО "Друге життя" та ГО “Центр громадянської активності” у центрі м. Києва влаштували акцію, щоб привернути увагу до сортування та переробки сміття.

На бульварі Тараса Шевченка зібралися люди у блакитних рукавичках та з макетами синіх рук.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти навколо скульптури синьої долоні виклали сміття, заявляючи таким чином, що якщо не розпочати грамотне управління відходами, то Україна незабаром "потоне" у смітті.

Також учасники акції принесли з собою кілька макетів синьої руки, що, на їх думку, символізує сортування відходів.

У столиці відбувся флешмоб, присвячений Recycling_day / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: В Одесі перекрили дорогу мешканці будинків, які сидять без тепла

Координатор акції на ім'я Сергій у коментарі розповів, що активісти також анонсують початок акції "Еко-Миколай" - збір коштів для придбання різдвяних подарунків дітям, чиї батьки загинули у війні на сході України. Щоб узяти в ній участь, потрібно протягом місяця передавати сміття на переробку в ТОВ "Київміськвторресурси".

"Ці відходи поїдуть на переробку, а отримані кошти підуть на подарунки. Акція триватиме з 15 листопада по 15 грудня", - сказав Сергій.

Таким чином учасники акції планують привернути увагу ще до однієї проблеми - до великої кількості постраждалих від війни на сході України.

"Більшість родин загиблих героїв живуть більш ніж скромно, не отримуючи належної допомоги і шани. Своїм невеликим внеском ми допоможемо хоча б кільком десяткам таких родин, зробимо зимові свята для їхніх діток щедрішими і привернемо увагу до проблеми", - розповіли організатори акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-