У Києві пройде соціальна акція для пацієнтів з цукровим діабетом

У Києві пройде соціальна акція для пацієнтів з цукровим діабетом

Укрінформ
У Києві 14 листопада пройде соціальна акція для хворих з цукровим діабетом, де можна буде безоплатно отримати консультацію лікаря та зробити експрес-аналізи рівню глюкози в крові.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила  голова Київського благодійного фонду “Діабетик” Наталія Власенко.

«Соціально орієнтована акція до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом цього року пройде під гаслом «Сім'я і діабет. Діабет стосується кожної родини». Вона відбудеться у Києві 14 листопада у приміщенні Українського дому. Захід важливий для популяризації профілактики, підвищення якості лікування захворювання та слугує важливим доказом можливостей боротьби з неінфекційними хворобами”, - зазначила Власенко.

За її словами, захід проводиться для пацієнтів з діабетом, для лікарів-ендокринологів.

“На цьому заході буде проводиться медична виставка, майстер-класи для пацієнтів, безоплатні консультації. Можна буде безоплатно перевірити рівень цукру у крові та виміряти артеріальний тиск. Також організуємо науково-практичну конференцію для лікарів”, - наголосила Власенко.

Читайте також: У регіонах закінчилися кошти на закупівлю інсуліну - експерт

Всесвітня організація охорони здоров'я у 1992 році визнала діабет неінфекційною епідемією і оголосила 14 листопада Всесвітнім днем боротьби з цукровим діабетом. З 2007 року в усьому світі цей захід проводиться під егідою ООН.

З ініціативи Міжнародної діабетичної асоціації України Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом проводиться в столиці та в інших містах України з 1997 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-