У Києві готують комплексну реконструкцію

У Києві готують комплексну реконструкцію "хрущовок"

Укрінформ
У Києві буде розроблена програма комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду та напрацьовано концепцію удосконалення законодавчої бази з цього питання.

Про це поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп за результатами засідання Ради регіонального розвитку при КМДА, повідомляє прес-служба міської влади.

"Кількість будинків індустріального домобудування 1950-60-х років, так званих "хрущовок", у столиці становить близько двох тисяч, їхня загальна площа - 7,5 млн кв. м. Зокрема, Кабінетом міністрів України не затверджена типова форма інвестиційного договору, за яким має здійснюватися реконструкція. Це унеможливлює залучення інвесторів-забудовників через неврегульованість відносин між органом місцевого самоврядування та інвестором-забудовником", - йдеться у повідомленні.

Другий стримуючий чинник існуючого законодавства - вимога 100% згоди на відселення від власників (наймачів) приміщень будинків, що реконструюються. На практиці це блокує проекти комплексної реконструкції застарілої забудови.

"Проблема потребує комплексного рішення. На сьогодні реконструкцію застарілого житлового фонду стримують неврегульовані питання у законодавстві", - зазначив Непоп.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, чому реконструкція "хрущовок" практично неможлива

Завдання міської Програми комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду включатиме:

- Проведення аналізу детальних планів територій, визначення території застарілого житлового фонду;

- Аналіз стану існуючої забудови;

- Визначення черговості реалізації програми;

- Визначення можливості надбудови додаткових поверхів житлових будинків та визначення можливості надбудови з відселенням мешканців або без відселення мешканців;

- Здійснення розрахунків потреби житла для відселення мешканців з будинків, що реконструюються;

- Визначення можливих форм реконструкції житлового фонду, а саме:

- перебудова житлового фонду з метою поліпшення умов проживання, експлуатації, зміни кількості жилих квартир, загальної та жилої площі тощо, пов'язана із зміною геометричних розмірів, функціонального призначення, заміною окремих конструкцій, їх елементів, основних техніко-економічних показників;

- знесення застарілого житлового фонду в кварталі (мікрорайоні) та будівництво нового житлового фонду кварталу (мікрорайону);

- розрахунки вартості реконструкції будинків або нового будівництва;

- розрахунки вартості реконструкції будинків або нового будівництва;

- розкриття механізмів реалізації інвестиційних проектів (інвестором, владою, мешканцями);

- розкриття прав та обов'язків мешканців при здійсненні проектів комплексної реконструкції відповідно до законодавства;

- окреслення прогнозів результатів реалізації програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-