У Києві побудують сучасну лікарню швидкої допомоги – КМДА

У Києві побудують сучасну лікарню швидкої допомоги – КМДА

Укрінформ
На правому березі столиці буде споруджено лікарню швидкої медичної допомоги. Вона з'явиться на базі Київської міської клінічної лікарні № 6.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час перевірки робіт з реконструкції лікарні, повідомляє прес-служба міської влади

«Правильно буде створити подібний медичний заклад і на правому березі. У лікарні №6 є всі можливості для цього і всі фахівці. Тож ми ухвалили рішення про створення на її базі центру швидкої допомоги. Це потрібно для того, щоб була забезпечена максимальна доступність, швидкість і якість послуг для жителів міста», - заявив Поворозник.

За його словами, архітектурний проект лікарні «Правобережна» буде готовий вже до кінця року. Обслуговуватиме лікарня швидкої допомоги жителів Солом'янського, Святошинського та Голосіївського районів, а це - понад мільйон киян.

Поворозник зазначив, що тільки цього року на охорону здоров'я у бюджеті міста передбачено майже 9 млрд грн, що на 600 млн грн більше, ніж торік. За чотири роки у Києві реконструювали та відремонтували 30 відділень у різних лікарнях міста. Ще 20 відділень планується відкрити після капітального ремонту цього року. Повністю переобладнано та капітально відремонтовано 2 пологових будинки.

Читайте також: Без тепла і гарячої води: Київтеплоенерго назвало кількість “холодних” будинків

«За два роки у лікарні №6 був здійснений капітальний ремонт приміщень реанімації та відкрито відділення невідкладної екстреної допомоги на суму 2 млн 100 тис. грн та закуплене сучасне медичне обладнання на суму понад 16 млн грн. Крім того, у серпні цього року лікарня отримала надсучасне обладнання для відділення травматології. Нове обладнання суттєво покращить надання травматологічної допомоги жителям м. Києва. Загалом, у лікарні функціонує 9 клінічних відділень на 460 ліжок, 9 параклінічних відділень та травмпункт», - зазначив Поворозник.

Він зауважив, що лікарня «Правобережна» стане єдиною у столиці, яка буде надавати екстрену медичну допомогу і дорослим і дітям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-