Під Кабміном проходить “конопляний” марш

Під Кабміном проходить “конопляний” марш

Фото
Укрінформ
У столиці під будівлею Кабінету міністрів проходить чергова мирна акція під назвою “Конопляний Марш Свободи” за реалізацію Стратегії державної політики щодо наркотиків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У акції беруть участь близько 200 активістів. Вони тримають плакати із надписами: “#Коноплі лікують", "Медичний канабіс - наше право", "За якісні ліки з конопель", "Україна. Реформи. Коноплі" тощо.

Акція “Конопляний Марш Свободи” під Кабміном / Фото: Овсяннікова Юлія. Укрінформ

Активісти також малюють кольоровою крейдою надписи "#Коноплі лікують" перед Кабміном.

На місці проведення акції присутні близько 50 правоохоронців, у парку біля Кабміну приблизно стільки ж. Серед них присутні представники поліції діалогу. Мітинг проходить спокійно.

Правоохоронці також перевіряють речі окремих активістів.

"Сьогодні ми прийшли під будівлю Кабінету міністрів, щоб запитати, хто зволікає у виконанні державної стратегії України щодо наркотиків. Стратегія є і вона чітко прописана, її строки - це 2018-2020 роки. Цей рік майже закінчується, а зрушень не дуже багато", - сказала речниця Маршу Тетяна Кузьменко.

Читайте також: У магазинах Канади закінчилася марихуана через 2 дні після легалізації

За її словами, два основні питання, які прописані у цій стратегії, - це декриміналізація статті 309  у пункті 1, де регламентується адміністративна або кримінальна відповідальність за володіння певною кількістю канабісу без мети збуту для власного споживання, і  доступ медпрацівників і науковців до вивчення лікувальних властивостей канабісу.

Виконання стратегії - основне гасло сьогоднішнього маршу, додала Кузьменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-