Камери відеоспостереження усіх шкіл та садочків Києва підключать до єдиного центру

Камери відеоспостереження усіх шкіл та садочків Києва підключать до єдиного центру

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує наступного року підключити до міського дата-центру всі камери відеоспостереження, що є у школах та дитсадках.

Про це сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час перевірки функціонування системи відеонагляду та «тривожних кнопок» у навчальних закладах столиці, інформує прес-служба відомства

«У всіх школах і садочках встановлені камери відеоспостереження. Наразі у більшості шкіл запис із відеокамер зберігається на локальних серверах, у частині - вже передається на сервери міського дата-центру. Завдання міста - вивести стрім з усіх камер централізовано. Відповідні роботи вже йдуть, і наступного року стрім з усіх шкіл буде виведено на сервери дата-центру. Також, окрім камер, у кожному навчальному закладі монтована «тривожна кнопка». Як ми побачили сьогодні, охоронні компанії витримують норматив і протягом 5-9 хвилин приїжджають на місце», - сказав Мондриївський.

Читайте також: У садочках і школах Києва встановили камери спостереження і відеореєстратори

Він  наголосив, що пріоритетним завданням у рамках розбудови Kyiv Smart City міський голова Віталій Кличко поставив забезпечення безпеки дітей столиці.

Водночас, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров повідомив, що станом на сьогодні встановлено 2006 камер відеоспостереження у 938 об'єктах: дитсадках і школах. 

У прес-службі КМДА нагадують, що 18 жовтня під час пленарного засідання Київської міської ради Віталій Кличко надав міським службам доручення перевірити функціональність системи відеоспостереження в усіх столичних школах, садках та інших навчальних закладах.

У КМДА також інформують, що адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство «Інформатика».

Дані, отримані з засобів відеофіксації, зберігаються у системі протягом 30 календарних днів, а потім автоматично знищуються.

Система відеоспостереження є частиною комплексних цільових програм «Електронна столиця» і профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-