Киянам обіцяють ще два місяці старі тарифи на тепло

Киянам обіцяють ще два місяці старі тарифи на тепло

Укрінформ
 Столична влада запевнила, що попри ухвалене рішення про підвищення ціни на газ тариф на теплоенергію у жовтні та листопаді змінюватися не буде.

Про це під час брифінгу зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Необхідні офіційні дані за ціною на газ. Є необхідна процедура встановлення тарифів, яка вимагає певні часові проміжки. Але можемо сказати, що ані в жовтні, ані в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Тобто зараз буде коригуватися тариф на теплову енергію, і на це потрібний час. Які будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо, бо це розрахунки, це громадські обговорення і це робота Національної комісії, яка регулює ринок електроенергії і комунальних послуг", - зазначив Пантелеєв.

Він нагадав, що ціна на газ збільшилася орієнтовно на 23%. "Враховуючи те, що практично 80% ціни на теплову енергію - це вартість газу, то буде збільшена вартість теплової енергії, але дати зараз точний прогноз ми не можемо, тому що це питання розрахунків", - сказав Пантелеєв.

Водночас, він зазначив, що рішення про те, коли будуть введені нові тарифи, приймають на рівні НКРЕКП.

Читайте також: Порошенко доручив розширити програму субсидій через ціну на газ

"Точно сказати по датах, чи це буде 1 грудня - нові тарифи на теплову енергію, чи це буде 1 січня, ми сказати не можемо, бо це рішення, які повинні прийматися на рівні Національної комісії", - підкреслив він.

Як повідомлялось, на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю, 19 жовтня, Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада - до 8550 грн за 1 тис. кубометрів (з ПДВ). При цьому Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що 90% прибутків НАК "Нафтогаз України" буде сплачено у вигляді дивідендів до державного бюджету та витрачено на потреби громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-